Lagbanner
Inför Leeds - Newcastle

Inför Leeds - Newcastle

"För att kunna ta med sig full pott från Leeds så krävs det att skatorna har full fokus på uppgiften."

Match mot klassikerlaget Leeds på bortaplan är ingen enkel match.

Leeds har en tung säsong och befinner sig för närvarande under strecket vilket betyder att dom troligtvis trillar ur Premier League och får börja om i Championship. Något som flertalet fått Leeds att agera. Huvuden har rullats och nu senast fick Javi Garcia sparken efter att säsongens mål inte uppfylls. Leeds agerar med snabba bollar och anställer Newcastle-bekantingen Sam Allardyce. Big Sam inleder sin Leeds-karriär med att hävda sig lika duktig som Pep Guardiola och Mikel Arteta och får i sin första match stryk av Man City, med endast 2-1 ska tilläggas. Vi får se om Big Sam kan hålla klassikerlaget kvar i Premier League. 

Newcastle då, jo skdan på Sean Longstaff ska inte vara en bruten fot vilket är bra för truppen som kommit att förlita sig på hans ovärdeliga insatser på mitten. Alan Saint Maximin är tillbaka i träning och spelade ju 15 minuter mot Arsenal, ett inhopp som gjorde Eddie Howe glad. Bruno Guimmaraes hade en tung dag på jobbet i Longstaffs saknad där Joe Willock och Joelinton inte riktigt fick till det så som Longstaff brukar göra. Matchen mot Arsenal lämnade en hel del att önska.
Kieran Trippier har varit med i en podcast igen och där har han pratat om vilken pay-cut han gjorde när han valde att lämna Madrid och flytta upp till Newcastle, men också att det är det bästa beslut han någonsin gjort i sin karriär.
Det mesta kring nyheter rörande klubben handlar så klart om sommarens tranferfönster och klubbens jakt på en Champions League-plats.
För att kunna ta med sig full pott från Leeds så krävs det att skatorna har full fokus på uppgiften.

Avspark: 13:30
Var: Elland Road
TV: Viaplay
HOWAY THE LADS

TV: Alla mål från Alexander Isak under PL-säsongen

 

Johannes Lindholm2023-05-12 13:20:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies