Lagbanner
Inför Newcastle - Arsenal

Inför Newcastle - Arsenal

"En oerhört viktig match där alla skator hoppas innerligt på en repris från föregående säsong."

Söndagens match är betydelsefull för bägge lagen.

Arsenal jagar ligaseger efter att ha tappat ett enormt försprång till Man City som numera leder serien. Man skulle kunna hävda att Gunners är piskade till att vinna. Arsenal har inte haft en jättebra form dom senaste matcherna, man vann visserligen mot lokalkonkurenten Chelsea som för övrigt har sin sämsta säsong i Premier League men flera kryss har det blivit i matcherna innan. Arteta minns mycket väl den föregående säsongens måstematch på St: James Park där Newcastle gick segrande med 2 mål mot 0.
Inför matchen säger Granit Xhaka i en interjuv med Sky Sports om den senaste matchen på St: James Park att Arsenal blev förstörda utav Newcastle och dom nu måste se upp för skatorna som beviserligen har spelat väldigt bra denna säsong och att laget behöver prestera för att få med sig ett resultat.

Newcastle å andra sidan spelar för att kvalificera sig till Champions League och med 5 matcher kvar utav säsongen så behövs 7 poäng till för att inte kunna förlora den platsen till Liverpool
Callum Wilson har blivit framröstad som månades spelare i April. Wilson har slagit Shearers rekord på antal gjorda mål under en månad (8). Sean Longstaff, Alan Saint Maximin, Jamal Lascells och Erik Krafth är alla frånvarande pga av skador. Undantaget är Alan Saint Maximin som ska vara åter i träning men inte anses vara "matchfit".

Newcastle anses ha 97% chans att kvalificera sig till Champions League och Jürgen Klopp har själv sagt att han inte tror att Liverpool kan komma ifatt och gå om Newcastle (Mind games?).
En oerhört viktig match där alla skator hoppas innerligt på en repris från föregående säsong.

Avspark: 17:30
Plats: St:James Park
TV: Viasat Sport Premium
HOWAY THE LADS

TV: Återupplev Isaks galna assist mot Everton

 

Johannes Lindholm2023-05-06 19:20:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies