Lagbanner
Inför Newcastle - Bournemouth

Inför Newcastle - Bournemouth

Både Newcastle och Bournemouth står på vardera sju poäng, Newcastle med +1 i målskillnad och Bournemouth med -13.

Äntligen dags för match igen efter att Premier League valde att ställa in förra helgens omgångar med hänvisning till HMH Elizabeth II:s bortgång.
Både Newcastle och Bournemouth står på vardera sju poäng, Newcastle med +1 i målskillnad och Bournemouth med -13.

Bournemuth har inlett med 2 vinster, 1 oavgjord och 3 försluster. En klar godkänd början för en nykomling. Enda undantaget är matchen mot Liverpool där Mersysidelaget tangerade Premier League rekordet genom att vinna med 9-0.
Den tidigare Newcastlebekantingen Scott Parker fick se sig befriad från sina arbetsuppgifter efter den matchen och Bournemouth söker nu efter en ny prägel i och med att finna sig under nytt ledarskap.

Ett kärt återbesök för Wor Eddie Howe som bekant tidigare tränade Bournemouth. 

Newcastle har dragits med skador på Bruno G. Saint Maximin och Callum Wilson. 
Ingen match spelad för Newcastle på två veckor och det är inte annat än att man undrar hur Alexander Isak har kommit in i laget.
Vi alla är spända av förväntan att se hur han fungerar med ASM och Bruno, men vi verkar få vänta lite längre. 
Inför matchen så har det pratats mycket om dessa spelares avsaknad då truppen är tunn, dvs deras bortfall är klart kännbart då reserverna inte håller i närheten av samma klass.
Bruno G förväntas vara tillbaka men kanske inte startar, Saint Maximin verkar missa matchen helt likt Callum Wilson, båda dras med skadekänningar på hälsenan.
Utöver detta så offentligjorde Newcastle sin 25-mannatrupp igår och där saknades Emil Krafth helt, han är långtidsskadad och förväntas vara borta till efter nyår, minst.

Avspark 16:00
St: James Park
Viasat Sport Premium
Howay the lads

Johannes Lindholm2022-09-16 16:30:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies