Lagbanner
Inför Newcastle - Bournemouth (Carabau Cup)

Inför Newcastle - Bournemouth (Carabau Cup)

"Äntligen dags för lite klubblagsfotboll igen efter ett VM som dom flesta skulla bojkotta."

Äntligen dags för lite klubblagsfotboll igen efter ett VM som dom flesta skulla bojkotta.
För Newcastles del så har 4 ledande spelare varit i VM och spelat men samtliga har lyckats undvika skador, noterbart är att Garan Kuol som också spelade VM nu snart är en Newcastlespelare på riktigt (1:a Januari).
Om han hamnar i A-laget är svårt att sia om, men personligen tror jag att han börjar i B-laget och får några chanser på sig att visa framfötterna. Garang hade ett piggt inhopp i Australiens måstematch och lyckades hamna i ett bra läge för att trycka in ett kvitteringsmål. Garang är ju en spelare som vi alla vet väldigt lite om, och ska man kolla hans utveckling så måste man också ifrågasätta hur bra Australiens högstaliga är, faktum är att Garang i sin första match efter VM-uttåget gjorde en assist. 

Bruno Guimmareas. Kieran Trippier, Fabian Schär och Callum Wilson kom som sagt tillbaka till Newcastle Upon Tyne utan skador.
Revanchlustan för wor Bruno måste vara hög då han inte fick spela riktigt så mycket som han förmodligen ville, fick se sitt Brasilien bli utslaget från bänken och förmodligen lyssna på en gråtande Neymar i omklädningsrummet.
Trippier och Wilson fick nog stötta varandra efter uttåget som benämdes "It's coming home". Men så vet vi ju att Englesmännens lag säger sig vara redo att vinna alla turmeringar, för att sedan komma hem tomhämta.
Fabian Schär hade ett bra VM fram tills matchen mot Brasilien där flera enkla misstag gjordes vilket resulterade i en ordentlig utskåpning. Utöver den matchen så fick Schär starta från bänken i samtliga matcher om jag minns rätt. Att komma hem till Newcastle och få spela sida vid sida med Botman igen gör sig förhoppningsvis gott för självförtroendet. 

Alexander Isak förväntas vara tillbaka i spel i skrivande stund, hans långa frånvaro gör att jag tvivlar på att han ens är nära bänken. Men säkert inom kort får vi se ett inhopp. 
När Isak är redo, hur ställer Howe upp då?

Senaste matchen mot dom svartröda resulterade i ett likaresultat efter att Alexander Isak satt en straff 6 minuter efter att dom svartröda tagit ledningen på hemmaplan.
Nu ska dom få bekänna färg på ett kokande St: James Park. 

Avspark: 20:45
Plats: St: James Park
TV: Nej
HOWAY THE LADS

TV: Här tränar Isak med Newcastle igen

Johannes Lindholm2022-12-19 10:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies