Lagbanner
Inför Newcastle - Chelsea

Inför Newcastle - Chelsea

Potters effekt har uteblivit än så länge, fortsätter Howe att vinna hemma?

Dom blåa besöker St: James Park, närmare bestämt Chelsea. Ett Chelsea som haft ett turbolent år med sanktioner, ägarbyte och ny manager.
Chelsea som i onsdags åkte ur ligacupen efter att ha förlorat mot Man City med 2-0. Är Chelsea revanchsugna eller är dom vingklippta?
Det är ingen hemlighet att St: James Park återigen har blivit en borg där motståndarna har svårt att få med sig poäng hem.
Graham Potter tog över och började styra efter att Tuchell inte lyckats leverera det som förväntats, och i ärlighetens namn så har ju inte Potter heller gjort det.
Men vi ska inte dra för stora växlar av Potters insatser, vi vet alla att han är en riktigt bra manager som med lite tid kan bygga något bra.

Newcastle har några skador som vi alla vet, Kraft. Isak, Ritchi och nu senast Fraser är dom stora namnen som saknas. 
Dagens match är extra intressant. Vid en vinst för skatorna så befäster man sin 3:e plats i ligan och har 9 poäng ned till just Chelsea.
Att Newcastle går in i VM-uppehållet på en CL plats är redan klart, men en vinst till skulle sitta riktigt bra.
Alan Saint Maximin och Shelvey spelade båda i cupmatchen mot Crystal Palace som slutade 0-0 och gick till straffar där Nick Pope drocg det längsta strået.
Det kan bli säsongens första ordinarie startelva som startar för Newcastle.
Eddie Howe tilldeladest PL MotM award efter en imponerande Oktobermånad under gårdagen.

Spelare värd att ha extra koll på är så klart wor Miggy. Almiron har varit glödhet och gjoirt 7 mål på dom 7 senaste matcherna, vunnit PotM, Fun88 PoM och dessutom gjort 6 riktigt läckra mål
där målet mot Chelseas ärerival Fullham var det snyggaste. Miggy har en arbetskapacitet utöver det normala och man kan fråga sig om han inte innehar två extra lungor.

Plats: St: James Park
Avspark: 18:30
TV: Viasat Sport Premium
HOWAY THE LADS
 

Johannes Lindholm2022-11-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies