Lagbanner
Inför Newcastle - Leicester (Carabau Cup)

Inför Newcastle - Leicester (Carabau Cup)

Ett revanchlustet Newcastle på hemmaplan där St: James Park åter blivit en svårspelad borg, mot ett skadeskjutet Leicester. 

Då var det dags för ännu en match på kort tid. 
Senaste matchen vill skatorna gärna glömma. Ett blekt Newcastle som ställde upp med reserverna som åter igen bevisade att dom inte har vad som krävs för att spela på den nivån som Eddie Howe kräver. Samtidigt måste man komma ihåg att spelare behöver spelas för att hålla en jämn nivå.
Efter FA Cupens besvikelse så väntar nu ännu en cup och Newcastle ställs mot Leicester.
Jag skulle kunna nämna att Maddison är den spelare som Newcastle länkas ihop med mest och att han inte spelar, kanske då vi är i förhandlingar med Leicester men jag tror att han faktiskt är knäskadad så som Rodgers uppger och vilas av en försiktighetsprincip.
Blir han kvar i Leicester till sommaren så behöver dom honom hel. En annan spelare som kopplas ihop med Newcastle är Youri Tielemans, dock kopplas han ihop med många lag.
Det verkar som att flera lag rycker i flera viktiga spelare hos Leicester och Rodgers som saknar en ägare med vilja att spendera måste känna sig frustruerad.
Rävarna har haft en tung säsong än så länge med endast 5 vinster på 18 omgångar.

Newcastle då, jo Eddie Howe låter hälsa att starkast möjliga elva ska ställas upp och att det är viktigt med en vinst så att självförtroendet inte havrerar.
Alexander Isak är åter tillgänglig efter att ha gjort en comeback från den långa höftskadan han ådrog sig på landslagets samling under Nations League. 
Jonjo Shelvey, Emil Krafth och Matt Targett saknas pga skador. Isak är som bekant tillbaka och ASM verkar träna på egen hand.
Senast lagen möttes skrevs slutresultatet till 0-3 för Newcastles favör på boxingday. Maddison saknades även i den mathcen. 

Ett revanchlustet Newcastle på hemmaplan där St: James Park åter blivit en svårspelad borg, mot ett skadeskjutet Leicester. 
Wor Flags har bett hemmapubliken att ta med svartvita halsdukar och Newcastle United har via sociala medier tillsammans med Dan Burn och Sean Longstaff delat vidare Wor Flags "campaign" om att klä St James i Svartvita halsdukar.

Avspark: 21:00
Plats: St: James Park
Tv: Viasat Sport Extra
HOWAY THE LADS

Johannes Lindholm2023-01-10 08:30:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies