Lagbanner
Krönika: Skatans bästa tid är nu
Alan Pardew funderar på vad han ska skylla på i år när de nyinköpta spelarna börjat bli pardewiserade.

Krönika: Skatans bästa tid är nu

Om tio dagar är vi där igen; Upprymda, förväntansfulla och lite nykära. Nya grenar och pinnar är placerade i skatboet. Alan Pardews kraxande ursäkter är tillfälligt utbytta mot en betydligt mer melodisk sång. Men jag kan inte njuta av alla nyförvärv och positiva toongångar som faktiskt går att hitta. Jag undrar mest vad fågelskrämman ska skylla på i år.

Den nionde december 2010 cementerades en fågelskrämma med grått hår och tusen ursäkter på St James Park. Oavsett hur dåligt han än leder så står han kvar med sina bortförklaringar.

Ändå blommar förhoppningarna vid den här årstiden. Anledningen stavas Graham Carr. En av Europas främsta ornitologer och mannen som lägger grunden för skatboet. Med lupp och kikare reser han runt, främst i Frankrike och letar efter de perfekta pinnarna.

För en i sammanhanget billig slant skickas de över till norra England, redo att flyga fram och tillbaka på den lätt slutande gräsmattan uppe på kullen i centrala Newcastle. Till en början brukar det gå bra men ju mer tiden går så försämras deras flygförmåga. Är det någon som rycker av fjädrarna eller rent av vingklipper dem kan man undra?

Ja, så är det. Det är fågelskrämman Pardew som kan få den mest spännande och exotiska fågeln att se ut som en trött stadsduva.

Ändå hoppas man att just årets flyttfåglar är immuna mot fågelskrämmans håll dig i buren tänk.
Remy Cabella, Manu Riviere och Siem De Jong känns alla überintressanta. Bakom dem lurar ungtuppar som Rolando Aarons, Ayoze Perez och Adam Armstrong. Det väcker tron till liv så här innan showen drar igång.

Dessvärre har jag dock hunnit bli äldre och mer cynisk i min åskådning. När det tuffa matchandet i december kommer lär även de nya vara dresserade och vingklippta i sann Pardew-anda.

Dystopiskt? Ja, men för att jag på allvar ska våga hoppas på att vi kan flyga med uppe i toppen av tabellen, vinna någon cup och ta oss ut i Europa så måste Alan Pardew bort. Den dagen, den glädjen, men innan dess så passar jag på att njuta av mina förhoppningar. För den bästa tiden för det är nu, innan det börjat. 

Emil Moberg Lundén 2014-08-06 16:05:30
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies