Lagbanner
Ny skribent presenteras

Ny skribent presenteras

Ny skribent på Newcastlesidan Här presenterar vi Johannes som varit Newcastlesupporter och trogen forumskribent i många år.

Varför Newcastle?
Jag blev Newcastlesupporter framför tv:n när min far tittade på stryktipset en vårdag 1995. Min far är inte Newcastlesupporter men just den dagen så visades en match med Newcastle och pappa tittade så klart på all fotboll som visades på tv. Jag minns inte vilka som var motståndslag men jag föll pladask för atmosfären och det anfallsglada spelet som skatorna bjöd på. Att min egna fotbollskarriär började i det lokala svartvit-randiga skadade ju inte heller.

Favoritspelare?
Jag kände inte till någon spelare i laget den dagen men jag minns att jag kände inom mig att detta var rätt lag, detta var mitt lag. Favoritspelare kom att bli Alan Shearer säsongen efter. Shearer var begåvad med allt man önskar en anfallare ska ha, han var komplett.

Spelare som jag tyvärr minns?
Ja det finns faktiskt flera som jag tyvärr alltid kommer att komma ihåg, men Michael Owen är den spelare som jag förmodligen alltid kommer att ha högst på min lista. Hans tid i svartvitt blev allt annat än vad som var förhoppningen och det kastas än i dag ordväxlingar mellan Owen och andra personer relaterade till klubben.

Bästa mål?
Det finns två stycken som sticker ut. Det första är Tiote's 4-4 mål mot Arsenal säsongen 2011 i slutsekunderna, hela St James Park exploderade i ett eufori. Och det andra är Pappis Cisses andra mål mot Chelsea på Stamford Bridge, ett långskott från ingenstans som snyggt seglade över en överraskad Petr Check.

Favoritminne?
Det är alltid jättesvårt när jag försöker tänka tillbaka på specifika minnen där ett ska den klara favoriten men jag måste säga att när jag fick se Newcastle besegra Barcelona i Champions League, den dagen efter i skolan höll jag huvudet ganska högt.

Johannes Lindholm2022-05-19 11:29:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies