Carrow Road, 2022-05-22 17:00

Norwich - Tottenham
0 - 5

Spurs lekte hem fjärdeplatsen
Tottenham fixade det. Dejan Kulusevski gjorde skillnaden från start.

Spurs lekte hem fjärdeplatsen

Tottenham lekte hem det. Det blev mål, mål mål. Sen byttes Dejan Kulusevski ut. Då gjorde Hueng-min Son jobbet, för han gjorde mål och mål igen bara för att vinna skytteligan.

38 omgångar är spelade. Tottenham pallade för trycket. Arsenal vek ner sig. Inte denna dag. Men Arsenal var 74 poäng före Spurs för några veckor sedan, men sanningen är sann. Sanningen säger allt. Spurs slutar före Arsenal för sjätte säsongen i rad. Sen vann Heung-min Son skytteligan. Så kan det gå.


Levy gjorde rätt
Det går att gnälla om man vill. Men om man inte vill gnälla går det bra ändå. Spurs hade aldrig några problem borta mot Norwich. Det gick enkelt från start. Det gick enkelt sen. Och när Son skulle vinna skytteligan gick det enkelt. Daniel Levy vill väl. Han satsar. Och ärligt talat, det var Levy som fick Conte till Spurs. Det var Levy som hittade en väg till fjärdeplatsen. Framtiden är ljus.

Kulusevski rullade in det första målet fint framspelad av Rodrigo Bentancur. Harry Kane är en egen produkt som levererar när det gäller. Sen hittade Kulusevski det bortre krysset. Det räckte för Antonio Conte. Det fanns nån annan som behövde göra mål. Son. Så han gjorde mål. Sen gjorde han mål igen. Det såg ut att räcka för en skyttekungtitel. Men sen gjorde Mohamed Salah mål. Jaja, shit happens. Spurs behövde komma fyra. Spurs kom fyra. Son vann skytteligan tillsammans med Salah. Men Salah öste in straffsparkar. Son gjorde det utan straffar.


Champions League nästa
Det spelar ingen roll. Spurs är fyra. Son vann skytteligan. Jaja... Så kan det gå. Spurs är på gång. Conte har visat vägen. Det blir Champions League igen. Nästa säsong, då jävlar!


Mål: 0-1 Kulusevski (16), 0-2 Kane (32), 0-3 Kulusevski (64), 0-4 Son (70), 0-5 Son (75)

Bäst i Spurs:
+++ Kulusevski
++ Son
+ Bentancur

Spurs lag:
Lloris
Sanchez Dier Davies
Royal (Bergwijn 73) Højbjerg Bentancur (Winks 73) Sessegnon
Kulusevski (Moura 68) Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-05-22 19:07:00
Author

Fler artiklar om Tottenham