Nu har det vänt!

Efter att Sunderland totalt har havererat i ett antal år finns det nu en optimism i klubben. Ny ägare, ny manager, och en helt ny känsla visar att det nu har vänt.

Flera år av bottenstrid i Premier League tog knäcken på klubben. Vi har bytt tränare oftare än någon annan. Sedan 2006 har Sunderland haft inte mindre än 18 olika tränare, om än vissa endast tillfälliga. Det är inte heller vilka dussintränare som helst som jobbat i klubben, utan namnkunniga managers som David Moyes, Sam Allardyce, Martin O'Neill, Steve Bruce och Chris Coleman. 

Till slut gick det inte att hålla sig kvar längre, trots flera otroliga säsongsavslutningar som alla kallades för "The Great Escape". Sommaren 2017 föll klubben ur högstaligan och skulle hämta nya tag i Championship. Inga nya pengar tillfördes och klubben stod med en hel hög med högavlönade spelare som inte gick att sälja. Det som skulle bli nya tag för att snabbt återvända blev istället en säsong av ytterligare besvikelser. Resultatet är bekant - klubben föll ner i tredjedivisionen, League One. Det raka fallet går att följa i den utomordenliga serien 'Sunderland 'til I die' på Netflix som visar fansens kärlen för klubben och hur det ser ut bakom kulisserna. 

Men nu står vi här. Ny ägare i form av Stewart Donald som leder ett relativt anonymt och okänd konsortium, men han visar en stor känsla för klubben. Hoppet har tänts och som supporter är det klart att man känner en glädje. Även om januarifönstret bjöd på både glädje i form av en handfull nya spelare förlorade vi vår bäste målskytt i form av Josh Maja. Vi får hoppas att nya tränaren Jack Ross har full koll på truppen och kan fortsätta rada upp vinster. 

Det är alltid roligare att vinna och ligga i toppen av tabellen än att ständigt behöva slåss för sin överlevnad i serien. När drygt halva säsongen gått ligger Sunderland nu i toppskiktet i en haltande tabell. Vi vädrar morgonluft och ser att uppflyttning inte alls är en omöjlighet. Andra säsongen av serien 'Sunderland 'til I die' kommer bli riktigt kul att se på. Det börjar bli roligt att vara Sunderlandsupporter igen. Nu har det vänt!

Ha'way The Lads!
 

Jonas Franzen2019-02-05 22:35:00
Author

Fler artiklar om Sunderland