Ny tränare klar för Huddersfield Town

Ny tränare klar för Huddersfield Town

Efter David Wagner's sorti står det nu klart med ny huvudtränare. Tyske Jan Siewert tar över rodret i The Terriers.

Det var under måndagen som Huddersfield Town's ägare Dean Hoyle presenterade klubbens framtid.

I artikeln berättar Hoyle att det är tyske 36-åringen Jan Siewert som tar över som huvudtränare efter att David Wagner och klubben gått skilda vägar.
Hoyle berättar att han haft koll på Siewert under flera år - där parterna ska ha haft kontakt under perioder.

Ägaren upplyser även att den nye tränaren är en ung och ambitiös ledare som ska omfamna "The Terriers Identity", och likt sin föregångare David Wagner's succé i The Championship - spela en omställningsfotboll med ett högt pressande kollektiv. Anställningen är en del av en långsiktig plan i Huddersfield där utfallet av vårens Premier League-resultat är mindre relevant - Siewert är en långsiktig lösning för The Terriers.

Nyanställde tränaren Siewert har tidigare erfarenhet som ungdomscoach i olika sammanhang inom tysk fotboll. Senast kommer tysken från en senjour i Dortmund's andralag, där han under två år etablerade sig ett rykte som en spännande coach med god hantering av unga spelare.

Som huvudtränare är dock erfarenheten låg för den nye Terriern. Senast Siewert tränade ett seniorlag var säsongen 2014-2015, då tysken ansvarade för Rot-Weiss Essen i tyska fjärdedivisionen.

ANALYS:

Jan Siewert är en spännande värvning.

Är det sant som Dean Hoyle antyder, att Siewert har för avsikt att spela en intensiv och högt pressande fotboll, så den nye tysken bli populär bland både supportrar och spelare under sin senjour i klubben.

Jag tycker personligen att Huddersfield's spel under Premier League-eran har fungerat som bäst i en 4-2-3-1 uppställning där hög press, bollar längs marken och snabba omställningar idkats istället för den defensiva 5-3-2 med långbollar som Wagner under hösten uteslutande använde sig av.


Är "Hög press-fotbollen" påväg tillbaka till Huddersfield?

Oavsett hur Jan Siewert väljer att spela så kommer hans främsta uppgiftt bli att få ordning på målskyttet. Varken Steve Mounié eller Laurent Depoitre har varit tillräckligt kliniska i anfallet. Lånet Isaac Mbenza får hittills anses som en flopp medans ungtupparna Adama Diakhaby och nyligen utlånade Ramadan Sobhi lyst med sin frånvaro från startelvorna.

Källa:https://www.htafc.com/news/2019/january/jan-siewert-named-head-coach-of-huddersfield-town/


 

Adam Stenberg2019-01-21 19:35:00
Author

Fler artiklar om Huddersfield