Nya backjätten Koulibaly inför sitt första Londonderby
Det är ingen tvekan om att Chelsea gjort ett kap, Koulibaly är i backlinjen för att stanna.

Nya backjätten Koulibaly inför sitt första Londonderby

Kalidou Koulibaly gjorde ett mycket starkt avtryck i sin första match i Premier League för Chelsea då laget vann i lördags mot Everton. Läs om hans intryck så här långt.

Chelseas första match i Premier League denna säsong innebar ännu en nolla, denna gång med Koulibaly som en del av backlinjen. Han spelade till vänster bredvid Thiago Silva med wing-back Ben Chilwell till vänster om sig. Koulibaly menar att de 3 poängen laget fick med sig hem från Goodison Park var det viktigaste med premiären. För egen del lyfter han också glädjen och stoltheten kring det faktum att han nu spelade en match med Chelsea i Premier League. Efter onsdagens träning pratade Koulibaly om matchen med Chelseas hemsida:

”Det var en tuff match och min första match i Premier League. Det var svårt för mig då jag inte är van vid tempot, men jag gjorde allt jag kunde och vi vann matchen. Jag är verkligen glad för vinsten, min första i Premier League. Jag ser fram emot fler matcher och fler vinster med mitt nya lag.”

Koulibaly är också nöjd med att lagets fans redan nu ger honom uppmärksamhet. Nya ramsor och hejaropp gick att höra under matchen mot Everton från tillresta Chelseafans. Koulibaly är smått lyrisk:

”Jag blev verkligen glad när jag först hörde sångerna, jag kunde knappt tro att det var sant. Min bror skickade det till min mobil och jag blev överraskad. Jag är glad för det och vill tacka fansen för den nya sången. Jag hoppas att den kommer att sjungas under en lång tid.”

Koulibaly hoppas på start i backlinjen även kommande match då Chelsea på hemmaplan tar emot Tottenham. Matchen på Stamford Bridge handlar om att ta 3 poäng så att London fortsatt kan målas blått. Koulibaly vet vad som väntar:

“Det är en stormatch på hemmaplan, ett Londonderby som vi vet kommer att bli tufft. Tottenham är ett riktigt bra lag med många bra spelare. Vi skall träna på bra i veckan för att förbereda oss. Vi vet att det kommer att bli svårt, men vi skall vara redo.”

På söndag kväll har vi svaret när slutsignalen runt 1915 ljuder. 

Källa: Chelseafc.com

Erik Larholm@eriklarholm2022-08-12 12:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea