London Stadium, 2022-12-30 20:45

West Ham - Brentford
0 - 2

Nyårskris i West Ham
Dystra tider

Nyårskris i West Ham

West Ham föll i fredags med 0-2 hemma mot Brentford och krisen är i det närmaste total i ett fritt fallande Hammers.

Till en början såg det faktiskt lovande ut. Moyes ändrade om laget till en fembackslinje med Dawson, Ogbonna och Cresswell i mitten och med Coufal och Emerson på kanterna. Dessutom petades Soucek och Paqueta fick en ”nr.8-roll” snarare än ”10:a”, glädjande nog var också Scamacca tillbaka i startelvan.

I ungefär 15 minuter såg det också bättre ut än på länge, laget tog tag i taktpinnen och skapade även chanser, men sedan kom en hörna för Brentford och då dök Ivan Toney upp och gjorde 0-1.

West Ham jagade sedan kvittering under halvleken, men trots att laget gjorde en av sina bättre 45 minuter under säsongen så kom inte en kvittering utan istället 0-2. 

I andra halvlek var West Ham ett slaget lag, Moyes bytte in Antonio istället för Emerson i 64:e minuten och Soucek ersatte Paqueta i 82:a. Båda bytena var totalt intetsägande, hela andra halvlek var en ren transportsträcka där Brentford till synes enkelt spelade av matchen och bärgade tre poäng.

Det här är beklämmande att se, ett lag som spelade semifinal i Europa League under våren och spenderade 150 miljoner pund under sommaren är nu indragna i nedflyttningsstrid med spelare som antingen ser ut att spela med tunga ok på ryggen eller som ser ointresserade ut.

Det verkligt frustrerande i det här är att det känns som att klubben helt saknar plan. Paqueta värvades för en rekordsumma och skulle vara den spelfördelare vi så mycket saknar, men han ser inte alls ut att passa in i West Hams spel. Är det tempot? Är det Moyes taktik? Oavsett är det för mig obegripligt hur de kan spendera så mycket pengar på en spelare utan att ha koll på sådana saker.

För övrigt är min upplevelse att klubben inte har en plan överhuvudtaget. Styrelsen måste bestämma sig för vilken typ av fotboll de vill spela och ta in en manager som passar in. Väljer de att satsa på Moyes så måste han ha en tydligare idé om hur han vill spela och se till att få in spelare som vill och kan spela den typen av fotboll. Nu är det bara en enda röra av alltihop.

I min värld är Moyes tid som West Hams manager förbi, tråkigt om det ska sluta så här, men han har kört fast. Likväl kan vi inte sparka honom utan att ha en ersättare klar och vill inte Pocchetino komma så är jag mycket bekymrad över att styrelsen desperat skulle ta in första bästa som är tillgänglig utan att ha en plan och då kan situationen förvärras ytterligare.

För fem år sedan gick London-polisen ut och uppmanade West Ham-supportrar att sluta belasta larmcentralen för att de var bedrövade över klubbens situation. Det är där vi hamnat igen.

Hur som helst så hoppas vi att det vänder 2023, men jag är mycket oroad.

I’m Forever Blowing Bubbles!

Jesper JesperWHU2023-01-01 14:09:25
Author

Fler artiklar om West Ham