Nygammalt återseende i truppen *Uppdaterad*

På grund av det täta spelschemat har Benitez valt att ta ut assisterande tränaren Zenden till den trupp som ska möta Man United senare idag.

Det har varit hårt matchande för Chelsea, i synnerhet efter nyår, där matcherna har avlöst varandra. I lördags spelade man match i Premier League och två dagar senare möter man Manchester United i FA-cupen.

Benitez har betonat vikten av att rotera truppen i detta tajta schema vilket renderade i ett något, på pappret, svagare lag i lördagens möte mot Southampton, där bland andra Marin och Moses tog plats från start.

Om det är så att rotationen fortsätter i matchen mot Man United, eller om Benitez är besviken på spelarnas prestation, framkommer inte. Vad som däremot står klart är att assisterande tränare Zenden något oväntat tagit en plats bland spelarna i den trupp som registrerats inför mötet.

Interimtränare Benitez har tidigare klagat på bredden i truppen och pekat ut det offensiva mittfältet som en svag länk. Han välkomnade tidigare i år tillbaka Yossi Benayoun med öppna armar från lån och har givit den tämligen talanglöse israelen flertalet chanser som inhoppare, men också från start. Även den inför säsongen degraderade Florent Malouda har numer inkluderats i den 25:manna trupp som i februari registrerades till resterande del av säsongen.

Chelsealegenden Boudewijn Zenden spelade i klubben mellan åren 2001 och 2004 och gjorde då bland annat detta fantastiska mål mot just Man United. Han har dock inte spelat en match sedan han la skorna på hyllan 2011. Om han tar plats i själva matchtruppen avslöjas först cirka en timme innan matchstart.

*Uppdatering* - Lurad? Benitez må agera konstigt i vissa eller flera avseenden, men någon Zenden har han inte tagit ut i laget... ännu... utan detta, var som många redan listat, ut ett aprilskämt.

Daniel Joannou2013-04-01 20:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea