Nytt kontrakt för Nathan Ake

Unge holländaren Ake har skrivit på ett nytt kontrakt med Chelsea som sträcker sig till 2018. Den defensive spelaren slog sig in i A-truppen förra säsongen och hoppas fortsätta utvecklas.

Chelsea meddelar idag att Nathan Ake har skrivit på ett nytt femårskontrakt.
 
Den 18-årige holländaren som kan spela i mitten eller till vänster i försvaret alternativt som defensiv mittfältare slog sig fram i Chelsea förra säsongen och syntes under våren ofta i Chelseas matchtrupp.
 
Ake tog plats på bänken för första gången i Ligacupmötet med Leeds i december. Första inhoppet kom en vecka senare då han byttes in i slutet av 1-0 segern mot Norwich. Två månader senare fick han för första gången chansen från start i FA Cupmatchen mot Middlesbrough. Han startade som defensiv mittfältare vid sidan av Ramires och spelade hela matchen. Totalt blev det sex framträdanden för Ake under säsongen, däribland från start tillsammans med Lampard i säsongens sista match, den viktiga ligamatchen mot Everton på Stamford Bridge.
 
Ake, som lämnade Feyenoord sommaren 2011 för en flytt till London är nöjd med sin tid i Chelsea och att det blir en fortsättning.
 
”Jag är väldigt glad över att Chelsea belönat mig med ett nytt kontrakt för mina insatser och min utveckling under de senaste åren.”
 
”Jag skulle vilja tacka alla i klubben för allt de gjort för mig. Det är tack vare dem som jag kommit så långt som jag gjort. Jag ska fortsätta arbeta så hårt jag kan och inte svika dem.”
 
Det nya kontraktet sträcker sig alltså till 2018 och Chelsea har därmed säkrat upp en spelare som kan komma att ta en viktig roll i Chelsea framöver.

Redaktionen önskar Ake fortsatt lycka i klubben och att hans positiva utveckling fortsätter.

Niklas Isaksson2013-08-09 12:50:00
Author

Fler artiklar om Chelsea