Nytt kontrakt nalkas för Christensen

Nytt kontrakt nalkas för Christensen

Enligt uppgifter är dansken mycket nära att skriva på en ny deal med London vilken kommer göra honom kungsblå för lång tid framöver.

Chelsea håller på att binda upp Andreas Christensen. Ett kontrakt på fyra år med option på ytterligare ett år ligger på bordet och det återstår bara detaljer innan allt är klappat och klart, om man får tro The Athletic. Uppgifterna stärks av The Telegraphs Matt Law, som brukar ha fingret på pulsen när det gäller Chelsea. I veckans poddavsnitt av den amerikanska Chelseapodden London is Blue sa han följande:

"Han (Christensen) är väldigt nära. Jag tänker att det är i princip helt överenskommet. Det återstår bara några lösa trådar och lite pappersarbete, men Christensen kommer stanna."

Christensen har hunnit bli 25 år och har spelar 130 matcher för Chelsea. Förra säsongen fick han mer och med speltid och gick han från klarhet till klarhet. En av de mest framträdande prestationerna kom i Champions League-finalen då han blev inslängd i hetluften efter Thiago Silvas skada i 39:e minuten. I år har han startat båda Chelseas inledande Premier League-matcher. 

En annan kontraktssituation som är intressant att följa är Rüdigers. Tyskens kontrakt går ut efter säsongen och enligt samme Matt Law vill Chelsea även här få till en förlängning. Rüdigers situation är dock lite annorlunda. Han är 28 år och har lockat intresse från storklubbar som Real Madrid och PSG, något han ska vara medveten om. En sista stor deal kan vara intressant och han uppges vilja överväga sitt nästa steg väldigt noggrant. 

"Erbjudandet är lagt, och jag har fått informationen att det är ett riktigt bra erbjudande, men det kommer ta längre tid (innan något blir bekräftat reds. anm.) än Chsitensen, för här kan alla räkna in att den mer eller mindre är klar."

"Om ni frågar mig så tror jag att han (Rüdiger) stannar och skriver på ett nytt kontrakt, men jag tror det kommer att dra ut på tiden. Och jag säger inte att han gör fel, det är snarare förståndigt. Många i hans situation och ålder hade nog exakt samma sak."

Daniel Joannou2021-08-27 16:40:32
Author

Fler artiklar om Chelsea