Oavgjort mot Tottenham
Hakim Ziyech passade på att hedra sitt nummer 22 på tröjan då han stod för 2 mål i matchen.

Oavgjort mot Tottenham

Försäsongens sista träningsmatch spelades under onsdagskvällen mot Tottenham. Denna gång på hemmaplan inför ett Stamford Bridge som lät mera än på mycket länge.

Startelva ChelseaMendy, Rudiger, Zouma, Alonso, Chalobah, Hudson-Odoi, Kovacic, Kante (C), Ziyech, Havertz, Werner

1:a halvlek
Under matchens första kvart ägde Chelsea bollen utan att skapa jättemycket. En inledande kvart där lagen kände lite på varandra, men med klart övertag för det blåa hemmalaget.

Med mer eller mindre exakt kvarten spelad så blixtrade Kante till med en riktigt bra brytning vilket ledde till att Ziyech fick bollen vänd mot målet med mycket yta. Werner tar en diagonallöpning som öppnar för ett underbart skott signerat Ziyech som hittar nätmaskorna till höger om målvakten. 

Under mittav av halvleken händer det lite mera. Bollinnehavet fortsätter att näst intill förnedrande stort för Chelsea. Werner, Ziyech Rudiger har alla målchanser, men utan att vara riktigt nära. Zouma stårt för en brytning av rang som drar ner en hel del applåder från läktaren. Werner har en fin löpning och en boll i mål, men blir felaktigt bortdömd för offside. 

Halvlekens avslutande kvart är även den Chelseas. Tottenham har mera intervallträning utan boll än en träningsmatch med boll. Vid fåtalet tillfällen får se låna bollen, men utan att skapa något. Chelsea har ett par målchanser, bland annat efter ytterligare en fin brytning av Kante. 

Sammanfattningsvis så såg Kante, Ziyech och Havertz ganska pigga ut, försvaret stabilt. 

2:a halvlek
Chelsea byter direkt in Bakayoko och Pulisic. Matchen fortsätter med klart bollinnehav för hemmalaget. Werner har ytterligare skott på mål och är ett skapligt hot. I 47:e minuten gör Ziyech sitt och matchens andra mål efter en fin framspelning av Alonso. 

Strax efter detta tappar Bakayoko bollen på mitten vilket leder till att Tottenham får ytor. Ett skott som från gästernas Lucas styrs via Rudiger olyckligt in i mål, reducerat 1-2. 

Efter drygt 60 minuter spelade så byter Chelsea ut många av de tongivande spelarna. In med Abraham, Loftus-Cheek, Ampadu, Sarr, Kenedy, Anjorin och Zappacosta. Efter detta jämnas matchen ut. Tottenhams Bergwijn gör en fin fint och skjuter in 2-2 mellan benen på Mendy. 

Anjorin pch Pulisic har några sina nummer, men så mycket mera än så mäktar inte Chelsea med då kvalitén på samspel och individuella saker blir sämre i och med bytena. Tottenham tar delvis över spelet och bollinnehavet, men skapar inte heller de så jättemycket mera. Man har en bra chans sent i matchen, men inga fler mål. Inte heller Chelsea gör några fler mål.

Matchen slutar 2-2. 

Nu ser Chelsea och alla fans fram emot UEFA Super cup som spelas 11 augusti. Matchen sänds på Cmore. 

Erik Larholm@eriklarholm2021-08-04 22:42:12
Author

Fler artiklar om Chelsea