Chelsea - Wolves
2 - 2

Oavgjort på Stamford Bridge
Tvåmålsskytt idag, då Chelsea spelade oavgjort med Wolves

Chelsea och Wolves spelade oavgjort i en väldigt sevärd match som slutade 2-2. Målskyttar blev Lukaku gånger två, samt Trincao och Coady för gästande Wolves

Matchen inleddes med ett relativt öppet spel, där Chelsea ägde mycket boll inledningsvis, men där gästande Wolves jobbade sig in i matchen. Det uppstod inga hundraprocentiga målchanser under den första halvtimmen, men lagen turades om att anfalla och känslan var ändå att detta möte inte skulle sluta mållöst, som de tidigare två lagen emellan. Det var inte samma taktiska känsla som det ofta är, och med brist på bättre ord skulle man nästan kunna säga att det var lite uppsluppen anfallsfotboll som präglade matchen under första halvlek.

Romelu Lukaku fick som Tuchel hintat om, spela från start, men belgaren kom inte riktigt in i spelet inledningsvis. Han hade några enstaka tillfällen att agera uppspelspunkt och vända upp mot mål, men Wolves var snabba i markeringen och gav honom aldrig riktigt möjligheten att komma loss. Timo Werner löpte på väldigt mycket, och skapade nyttiga ytor för sig själv i djupledsposition. Tysken hade ett riktigt bra avslut från snäv vinkel, men Sá i Wolves-målet räddade det läget.

I den 38e minuten hade Loftus-Cheek en boll i mål, efter en tilltrasslad situation på hörna. Men målet skulle granskas, för inte bara en utan två potentiella offside-lägen. Det tog ett par minuter, och då godkändes den första situationen men inte den andra, och VAR hade slagit till igen – målet dömdes bort. Chelseas nya ägare satt på läktaren och fick uppleva sin första VAR-granskning – vackert.

Lagen hade sedan varsitt bra läge att spräcka dödläget resultatmässigt, men första halvlek bjöd inte på något mål. Domare Banks blåste av och Tuchel tog sina mannar till taktiksnack i omklädningsrummet, medan gästernas Bruno Lage troligtvis fick ringa hemifrån och dra taktiksnacket via videolänk, på grund av covid-smitta.

Tuchel gjorde ett byte direkt inför andra halvlek, då Saúl hoppade in och ersatte Alonso. Oklart om det var på grund av skadekänning, eller om spanjoren helt enkelt inte imponerat tillräckligt på tränaren i första halvlek. Andra halvlek inleddes med ett riktigt bra läge för Werner, som avlossade, men målvakten styrde bollen till hörna.

I den 52a minuten kämpade Lukaku mot Saiss i Wolves hörna av straffområdet, belgaren blev nedgjord och situationen VAR-granskades. Domare Banks gick själv ut för att kika på bilderna, och pekade sedermera på straffpunkten. Belgaren klev själv fram för att förvalta den, och gjorde inget misstag. Han lurade ner Sá i fel hörn och satte kyligt 1-0 till Chelsea.

Lukaku skulle sedan visa att han var sugen på att få igång målproduktionen, i den 58e minuten fick han ett skottläge från relativt långt håll, men vinklade avslutet i målvaktens bortre hörn. Chelsea hade 2-0, och Lukaku hade kanske äntligen kommit igång på allvar.

Chelsea spelade riktigt bra under andra halvlek, och hade bud på fler mål. Men det var gästerna som skulle reducera; efter att Kovacic drällt med bollen hade hemmalaget alltför många spelare på fel sida om bollen, Wolves spelade upp snabbt och inbytte Trincao skickade iväg ett riktigt fint avslut i Mendys bortre burgavel. 1-2, kontakt för Wolves. Samme spelare hade ett par minuter senare ett gyllene läge att kvittera, men Thiago Silva täckte avslutet till hörna.

Matchen böljade sedan väldigt mycket, där Chelsea borde stängt tillställningen vid flera tillfällen. Men istället blev det gästerna som fick sista ordet. I den 97e minuten (!) hittade Boly ett inlägg som nådde kapten Coady som satte 2-2. Tuchel kunde inte annat än skratta åt eländet. Domare Banks blåste av matchen direkt efteråt, och Chelsea hade återigen tappat viktiga poäng.