Obesegrad Tuchel nöjd med insatsen
Det går bra nu!

Obesegrad Tuchel nöjd med insatsen

Thomas Tuchel hade all anledning att vara nöjd efter gårdagens vinst över ärkerivalen Arsenal på försäsongen och blickar framåt.

De som hade åkt ut ur EM i åttondelarna eller tidigare återvände till Cobham för ett par veckor sedan och var tillbaka i matchspel på Emirates i vår öppningsmatch i Mind Series.

I truppen ingick den tyska duon Timo Werner och Kai Havertz, som kombinerade till öppningsmålet, samt startspelarna Toni Rudiger, Kurt Zouma och Mateo Kovacic.
N’golo Kanté byttes in i den andra halvleken.

Tammy Abraham gjorde kyligt det avgörande målet med 18 minuter kvar efter Granit Xhakas kvittering, och Tuchel hade fokus på hans lags fysiska förmåga såväl som ineffektivitet.

"Vi hade det jobbigt i några minuter mot Arsenals kvalitet och fart men de har redan spelat fyra matcher den här försäsongen så det var inte så konstigt”, sa tysken.

"Jag var väldigt nöjd med prestationen i första halvlek och vi vann den välförtjänt eftersom vi kunde ha gjort ett andra och också ett tredje mål. Den andra halvleken var lite vild där vi släppte till några stora chanser och dessutom hade några stora chanser själva, speciellt att gå upp till 2-0 genom Ziyech”.

"I slutändan var det ett bra test eftersom det var fysiskt mycket krävande och vi fick ett bra resultat, vilket alltid är trevligt att hålla farten igång och ha en bra anda”, avslutar Tuchel.

Tuchel medger att försäsongsförberedelserna har varit och förblir utmanande, med våra sex EM-finalister redo att komma tillbaka till Cobham i morgon, nio dagar före supercupmötet med Villarreal och mindre än fjorton dagar före Premier League-premiären hemma mot Crystal Palace.

Tottenhams besök på Stamford Bridge på onsdagskvällen innebär ytterligare en möjlighet att få minuter i benen, även om Chelseas huvudtränare hävdar att många av hans spelare kommer att fortsätta att arbeta med olika fysiska laddningsprogram under de kommande dagarna.

"Efter en lång säsong som kom utan paus innan det, och med alla sommarturneringar är det en ganska unik och krävande förberedelse för oss", säger han.
"Det är utmanande att organisera. Vi kommer att ha fyra olika grupper av spelare på träningsplanen i morgon eftersom de alla är i olika fysiskt tillstånd och vi kan inte bara sätta ihop dem och se vad som händer”.

“Det var bra att vi hade killarna där ute idag för första gången och spelade 45 minuter. Det var en ganska tuff match mot Arsenal och normalt vill man ha en lite enklare motståndare men om två veckor börjar säsongen och innan dess spelar vi mot Villarreal i SuperCupen så på något sätt måste vi hantera det”, avslutar tränaren.

Nästa match möter Chelsea Tottenham i Mind Series den fjärde Augusti.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-08-02 11:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea