Odion Ighalo återvänder till Shanghai

Odion Ighalo återvänder till Shanghai

Odion Ighalos lånetid i Manchester har gått ut och nigerianen har åkt tillbaka till Shanghai Greenland Shenhua. Ighalo togs in sent i januari förra året men gav avtryck direkt som ett bra alternativ från bänken

Ighalo lånades in på sista dagen av januarifönstret i 2020. Många ansåg att nigerianen var ett paniklån med sin historik i Premier League och att han spelade i den kinesiska ligan. Ighalo visade sig däremot att bli en bra lösning under en skadekris med anfallare. På 23 framträdanden blev det fem gjorda mål och han hade ett bra första halvår i klubben. Men det blev tydligt när Edison Cavani plockades in att tiden i Manchester United närmade sig ett slut för Ighalo.  

I FA-cupen gjorde han två mål mot Derby, som sen följdes upp av mål i Europa League mot både LASK & Club Brügge. Med flera bra inhopp förlängdes lånet i Manchester United framtill nu. Efter sin förlängning i juni gjorde Ighalo återigen mål och skrev in sig i historieböckerna. Han blev den första spelare på 95 år att göra mål på sina fyra första starter. Ighalo blev även den första nigerianen nånsin att spela för Manchester United på seniornivå. 

Nigerianen fick uppfylla sin dröm med att spela för Manchester United, då han alltid har varit en enorm supporter av klubben. Detta gjorde honom till en väldigt älskvärd spelare bland supportrana som kunde relatera till honom. 

Eric Länje2021-01-27 13:49:35
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham