Officiellt: Alejandra Bernabe klar för Chelsea
Laget som förra året vann både FA Cupen och Ligan värvar för framtiden.

Officiellt: Alejandra Bernabe klar för Chelsea

På självaste midsommarafton presenterade Chelsea sitt fjärde nyförvärv inför kommande säsong. 21-åringen från Atletico Madrid har skrivit på för tre säsongen i Londonklubben.

Bernabe tillbringade den föregående säsongen på lån från Atletico Madrid till Real Sociedad där hon kommer att fortsätta att utvecklas under den kommande säsongen.
Alejandra är en vänsterfotad ytterback som både Emma Hayes och Paul Green ser stor potential i.

- Vi tror att Alejandra har potentialen att bli en av de bästa offensiva ytterbackarna i världen, sa Paul Green. Hennes offensiva spel kommer att bli en viktig tillgång för laget i framtiden.

Ytterbacken är väldigt offensiv och bolldrivande med sin vänsterfot och är väldigt beslutsam samt ambitiös i sin framtoning med sin otroligt hög arbetsmoral för att vara en bra lagkamrat.

Trots sin ringa ålder har hon hunnit med 76 seniormatcher i sin karriär, vunnit spanska supercupen 2021 med Atletico Madrid. 21-åringen har även spelat en del matcher på europascenen där det blivit Champions Leaguematcher med både Atletico och Sociedad.

På landslagsnivå var hon en del av den spanska truppen som vann U17-EM i Litauen 2018 och i november förra året fick hon göra sin debut mot Argentina i seniorlandslaget.

- Jag är så lycklig och tacksam över att få den här möjligheten som Chelsea har gett mig. Jag är så exalterad för det här är en av de största klubbarna i världen, sa Bernabe i samband med att hon presenterades i fredags.

Emma Hayes, om sin nya spelare:
- Alejandra har en fantastisk vänsterfot och det är väldigt svårt att hitta en spelare med hennes förmåga som kan transportera bollen upp i planen.  

Precis som Emma Hayes och Paul Green ser vi fram emot att få följa hennes resa mot att bli en av världens bästa vänsterbackar i framtiden och vi önskar henne all lycka och framgång under kommande säsong på lån i Real Sociedad.
Säsongen 2024/25 får vi äntligen se henne i den kungsblå tröjan, förhoppningsvis ännu bättre än vad hon är redan idag, när hon går in på år två av tre på sitt kontrakt.

Välkommen till den Kungsblå familjen!
 



Källa:
Chelseas officiella hemsida



TV: Chelsea klara ligamästare efter seger mot Reading
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2023-06-25 14:29:00
Author

Fler artiklar om Chelsea