Officiellt: Andrey Santos är klar för Chelsea
Chelsea fortsätter bygga långsiktigt.

Officiellt: Andrey Santos är klar för Chelsea

Chelsea inleder januarifönstret så som man avslutade i somras. Ytterligare ett nyförvärv är klart. 18-årige brassen Andrey Santos presenterades idag av Chelsea.

Andrey Santos är en innermittfältare som fostrats i Vasco da Gama. 18-åringen hjälpte sitt Vasco till en tredjeplats i brasilianska Serie B, vilket räckte till uppflyttning till högsta serien. Under den gångna säsongen gjorde Santos 33 framträdanden och svarade för åtta mål från sin mittfältsposition.

”Det är en väldigt stor möjlighet för mig. Detta är en storklubb som spelar i stora tävlingar som Premier League, så jag är väldigt taggad. Spelarna här är så bra, jag är väldigt glad att vara här,” säger Andrey Santos när han presenteras på chelseafc.com/en/news/article/young-brazilian-midfielder-santos-joins-chelsea">den officiella hemsidan. Kommunikén förtäljer inte hur långt kontrakt parterna har ingått.

Andrey Santos beskrivs som en tvåvägsspelare med näsa för mål och assists. Han har meriter från Brasiliens U20-landslag. Enligt transfergurun Fabrizio Romano erhåller Vasco da Gama 12,5 miljoner euro för att skiljas från mittfältaren.

Välkommen till Chelsea, Andrey Santos!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-01-07 17:24:17
Author

Fler artiklar om Chelsea