Officiellt: Chelsea har nytt ägarskap

Officiellt: Chelsea har nytt ägarskap

Chelsea FC gör ett klassiskt 'Club Statement' på hemsidan och deklarerar där att en överenskommelse nu nåtts med en ny ägare till klubben med start i slutet av maj.

Chelsea Football Club bekräftar att det nya ägarskapet leds av en grupp med (förväntade) Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter och Hansjoerg Wyss att tillägna sig föreningen. 
Av den totala investeringen som gjorts på £2.5bn tillämpas dessa till att köpa aktier inom klubben som dock kommer deponeras till ett fryst, isolerat UK bankkonto där intentionen är att donera 100 procent till välgörenhet - vilket även bekräftats av Roman Abramovich.

Storbritanniens regerings godkännande kommer att krävas för att intäkterna ska kunna överföras från det frysta brittiska bankkontot.
Avslutningsvis så kommer den föreslagna ägaren även att investera ytterligare £1.75bn som riktas till klubbens fördel vilket inkluderar investeringar i Stamford Bridge, akademin, Chelsea Women, Kingsmeadow och att stödja 'the Chelsea Foundation'.

Försäljningen förväntas slutföras i slutet av maj med förbehåll för alla nödvändiga myndighetsgodkännanden. Mer information kommer att ges vid den tidpunkten.

Då var det alltså klart. 
Välkommen till Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter och Hansjoerg Wyss och adjö och tack för alla år Roman Abramovich.

Mattias Henriksson 2022-05-07 06:49:09
Author

Fler artiklar om Chelsea