Officiellt: Chelsea Women värvar ryskan Alsu Abdullina
Emma Hayes breddar sitt stjärnspäckade Chelsea ytterligare.

Officiellt: Chelsea Women värvar ryskan Alsu Abdullina

Chelsea misslyckades med att avancera till årets Champions League-slutspel och får nu fokusera på de inhemska titlarna. I kampen om ligatiteln får man förstärkning från och med årsskiftet. Detta i form av ryska vänsterbacken Alsu Abdullina.

20-åriga Alsu Abdullina ansluter till Chelsea från Lokomotiv Moskva och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 år. Sedan vänsterbacken värvades till Lokomotiv 2020 så har hon excellerat framför allt offensivt, med sex mål på 46 framträdanden i klubblaget. Dessförinnan representerade Abdullina en annan klubb från den ryska huvudstaden, Tjertanovo Moskva. Alsu Abdullina ser fram emot flytten till Chelsea och London.

”Jag är så glad över att skriva på för Chelsea,” säger Abdullina. ”Detta är en stor omställning i mitt liv, en ny utmaning. Jag är väldigt stolt över att vara en del av det här laget, som har så många duktiga spelare. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och göra framsteg i London. Jag vill hjälpa laget att vinna så många titlar som det bara går.”

Trots sin ringa ålder har Abdullina redan noterats för 30 landskamper med sitt Ryssland. Debuten kom redan 2017, i A-landslaget har vänsterspringaren noterats för tre mål. Efter att årets ligaspel i Ryssland avslutats så tog Abdullina en plats i ryska ligans ’Säsongens lag’, vilket röstas fram av ligans tränare och lagkaptener. Utmärkelser som avgörs av ens kollegor och konkurrenter brukar hållas högt av de aktiva. Abdullina ansluter till Chelsea efter nyår. Abdullinas nya chef, Emma Hayes, ser fram emot att välkomna Alsu Abdullina till Cobham och sedermera Kingsmeadow.

”Alsu är en väldigt dukting ung spelare som har samlat på sig många framträdanden för såväl klubb- som landslag i en tidig ålder,” säger Hayes. ”Hon tar dessutom med sig flera ligatitlar från Lokomotiv. Alsu är en mångsidig spelare som kan spela vart som helst på vänsterkanten, vilket ger mer bredd till truppen. Vi ser fram emot att se hur hon utvecklas i vår miljö under de kommande åren.”

Varmt välkommen till Londons stolthet, Alsu Abdullina!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-12-22 20:01:02
Author

Fler artiklar om Chelsea