OFFICIELLT: Courtois lånas ut
Thibaut Courtois fortsätter ett år till i Atletico

OFFICIELLT: Courtois lånas ut

Att Petr Cech kommer vara ohotad som nummer ett ännu ett år känns mer klart sedan det under måndagen bekräftades att belgiske jättetalangen Thibaut Courtois lånas ut till Atletico ännu en säsong.

Under måndagen klargjordes officiellt att Chelseas belgiske målvakt Thibaut Courtois på nytt lånas ut till Atletico Madrid. Lånet sträcker sig över hela säsongen 2013/14 och det blir Courtois tredje säsong hos den spanska huvudstadsklubben.

Den 21-årige målvakten värvades till Chelsea från belgiska Racing Genk sommaren 2011 och har som sagt hunnit spendera två säsonger i La Liga. Hos Atletico har Courtois gått från klarhet till klarhet och visat upp fina egenskaper. Positionen som förstemålvakt tog han tidigt och med det spel han visat upp finns inget som tyder på att han inte ska fortsätta vara förstavalet i Atletico.

Courtois har hunnit med att spela 98 matcher för Atletico och även hunnit med att vinna Europa League 2012 och den gångna säsongen Super Cupen, finalseger mot Chelsea, och den spanska cupen där Real Madrid fick se sig besegrade. I ligaspelet slutade Atletico på en tredjeplats vilket innebär spel i Champions League till hösten, en viktig erfarenhet för Belgiens landslagsmålvakt.

Att Courtois får mer erfarenhet på högsta nivå är ett viktigt steg i hans fortsatta utveckling och i hans tänkta framtid som arvtagare till Petr Cech.

Niklas Isaksson2013-06-25 17:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea