Officiellt: Cuthbert förlänger kontraktet

Officiellt: Cuthbert förlänger kontraktet

Chelseas skotska mittfältare har valt att förlänga kontraktet klubben fram till sommaren 2025.

2016 var det en tonåring från Glasgow City som skrev kontrakt med Londonlaget.
Debuten i Chelseadressen kom under vårsäsongen 2017 och säsongen 2017/18 var Erin Cuthbert med och bärgade klubbens andra WSL-titel samt FA cupen och slutade trea i den interna skytteligan.

Cuthbert fortsatte säsongen där på att ta stora kliv i sin utvecklig och utsågs säsongen 2018/19 till årets spelare i Chelsea. Åter igen slutade hon trea i den interna skytteligan och hennes volley mot Lyon i Champions League-semin röstades av UEFA fram till säsongens mål i Champions League 2019.

Sedan dess har skotskan fortsatt att göra mål på fina distansskott, läckra volleys och härligt grisiga krigar mål. När Erin spelar vet du att du får en 200 % insats då hon aldrig ger upp, levererar alltid på topp oavsett var på planen du placerar henne.

Erin Cuthbert är en av de första spelare Emma Hayes skriver in i en elva. Det finns alltid en plats för vår nr 22 och hon har visat att hon kan prestera bra på flertalet positioner ute på planen.

Under de sex säsonger hon har tillhört klubben har vår skotska landslagsspelare varit med och vunnit Women’s Super League fyra gånger, FA cupen två gånger, Continental Cup två gånger samt Community Shield.

”Det här är min klubb och det är här jag vill vara” sa 24-åringen när hon under torsdagen kritade på för ytterligare två säsonger.

Hennes resa har enligt henne själv bara börjat och det är med hårt jobb samt viljan att lära sig mer som hon ska ge mer än det hon redan gett för klubben.

”Jag vet att jag har mer i tanken och att jag kan nå ännu högre nivåer” 

Från klubbens sida är de extremt glada att Cuthbert kritat på en förlängning då hon varit en av nyckelspelarna bakom Chelseas framgångar de senaste säsongerna.

Mina tankar om Erin Cuthbert är att hon är en rivig, fysisk spelare med god teknik och fina fötter, given i min elva.
Hon kan spela som ytterback, wingback eller på någon av de centrala mittfältspositionerna och frågar du mig är hon som bäst när hon får spela som sexa – damlagets N’Golo Kante i form och med betydligt färre skador.

Spelaren vars namn jag har tryckt på min enda matchtröja har kritat på för ännu fler år i Chelsea och jag hoppas att ni liksom jag är lika glada över att få se henne fortsätta prestera i den fina kungsblå tröjan!
 



Källa:
Chelseas officiella hemsida

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-11-17 20:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea