Officiellt: Danny Drinkwater lånas ut till Reading
Var detta det sista vi såg av Drinkwater i en Chelsea-tröja?

Officiellt: Danny Drinkwater lånas ut till Reading

Danny Drinkwater går in på sitt sista år under kontrakt hos Chelsea FC men kommer inte spendera det i SW6. Chelsea har via officiella hemsidan meddelat att mittfältaren lånas ut någon mil västerut under kommande säsong, till The Championship och Reading FC.

Drinkwater värvades till Chelsea ett år efter att hans kompanjon vid PL-segern med Leicester, N’Golo Kanté, gjort samma flytt. Det måste tillstås att de två mittfältarna fått två dramatiskt olika karriärer sedan dess.

Drinkwaters framträdanden i den kungsblå tröjan sedan han anslöt 2017 går nästan att räkna på två händer. När det stod klart att han inte skulle få särskilt mycket speltid så lånades han ut till Burnley. Det verkade då som en klubbadress där en relativt nybliven ligamästare skulle kunna ta en starttröja. Men varken hos Burnley, Aston Villa eller turkiska Kasimpasa har Drinkwater lyckats få kontinuerlig speltid.

Det framstår därför som logiskt varför Chelsea inte valt att förlänga det kontrakt som skrevs för fyra år sedan, till skillnad från många andra medlemmar av lånearmén. Förhoppningsvis så kan Drinkwater tillsammans med Baba Rahman återuppliva karriären i The Royals, vi önskar honom lycka till under kommande säsong.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-08-30 23:33:16
Author

Fler artiklar om Chelsea