Officiellt: Emerson lämnar för West Ham United
Det blev fyra och ett halvt år i Chelseas tjänst för Emerson.

Officiellt: Emerson lämnar för West Ham United

Chelseas italienske Europamästare Emerson lämnar klubben efter närapå fem års tid. Vänsterbacken byter sydvästra mot östra London och har sålts till West Ham United.

Enligt BBC ligger övergångssumman på £13M, Chelsea erhåller ytterligare två miljoner pund om vissa klausuler infrias. 28-årige Emerson har kritat på ett fyraårskontrakt hos The Hammers med option för ytterligare ett år.

Emerson Palmieri anslöt till Chelsea från Roma i januari 2018. Vänsterbacken har sedan dess haft svårt att knipa en ordinarie tröja i Chelsea. Säsongen med mest speltid kom under Maurizio Sarri, med totalt 27 framträdanden i alla tävlingar. Likafullt har Emersons kvaliteter varit tillräckliga för att överleva flera tränarbyten i SW6.

Utöver sitt EM-guld med Italien hann Emerson vinna tre titlar i den kungsblå tröjan. Champions League, Europa League och UEFA Super Cup. Under den gångna säsongen gjorde han en framgångsrik lånesejour hos Lyon, men missade därmed möjligheten att vinna klubblags-VM.

Även om värvningen inte blivit det supportrarna hoppats på så har den Brasilien-födde italienaren varit utomordentligt proffsig under sin tid hos Chelsea. Aldrig har han klagat över den ojämna tillgången på speltid. Sådana truppspelare är också en tillgång för storklubbar. Tack för den här tiden!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-23 21:10:22
Author

Fler artiklar om Chelsea