Officiellt: Lauren James ansluter till Chelseas damlag
Lauren James ansluter till Chelsea på ett fyraårskontrakt efter tre säsonger i Manchester Uniteds damlag.

Officiellt: Lauren James ansluter till Chelseas damlag

Lauren James presenterades i fredags på klubbens hemsida. 19-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Chelsea, klubben hon började spela i redan som 6-åring.

Lauren James spelade i Chelseas akademi från det att hon var 10 år tills det att hon var 14 år gammal.

Som 16åring gjorde hon sin seniordebut för Arsenal innan hon skrev sitt första proffskontrakt i juli 2018 för Manchester United.

James kommer närmast från Manchester United där hon under sin första säsong gjorde 14 mål på sina 18 framträdande och  de tog klivet upp till Women’s Super League. Som belöning fick hon en kallelse till Englands U-19 lag som skulle spela U-19 EM 2019.

Lauren skrev historia då hon gjorde det första målet för Manchester United i den högsta ligan Hon gjorde flest mål för klubben under den säsongen 2019/2020 med sina sex mål på tolv matcher och nominerades till årets unga spelare den säsongen.

Lauren James är lillasyter till Reece James i herrlaget och hon har representerat England på U-17, U-19 nivå och var med A-landslaget på träningslägret i november 2020.

19-åringen är en tekniskt skicklig anfallare som är duktig på att skydda bollen med kroppen och tar sig med lätthet förbi motspelare med bollen i behåll. Hennes mål i 2-1 matchen mot Chelsea förra säsongen visar prov på just detta och nominerades till årets mål.

James, som skrev ett fyraårskontrakt med klubben, säger att det känns bra att komma hem till London och den klubben hon började spela för redan som sexåring.


”Lauren är en spännande ung talang som vi har beundrat ett tag” sa Emma Hayes om sitt senaste nyförvärv.

”När möjligheten att signa henne kom kände vi att det var rätt läge för henne att komma tillbaka till klubben.”

”Vi är ser fram emot att se hur hon kommer att utvecklas under de kommande åren och välkomnar henne till försäsongsträningen.”



Storebror Reece James beskriver sin lillasyster som en rak, stark teknisk anfallare som är skicklig med båda sina fötter. Under sin uppväxt har han imponerats av hennes skicklighet då de under deras uppväxt tillsammans med deras äldre bror, Josh, spelat och tränat tillsammans.

”Jag är väldigt stolt över hur långt hon har kommit och jag vet att hon kan nå ännu längre” sa han i en intervju för ett par veckor sedan.

Lauren James tränade och spelade med killar när hon var yngre och skulle alltid träna när Reece gjorde det.

Att det gått så bra för de två yngsta syskonen James, tror Reece James är tack vare de tre syskonens barndom där de tillsammans spelade fotboll på fotbollsplanen bakom deras hus i västra London eller ute på gatan.


Källa:
Chelseas Officiella hemsida
Syskonen James

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-07-26 17:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea