Officiellt: Lucas Bergström lånas ut till Peterborough United

Chelseas 19-årige burväktare Lucas Bergström får testa på seniorfotboll för första gången kommande säsong. Finländaren lånas ut till League One-laget Peterborough United under säsongen 2022/23.

Lånevärvningen av Lucas Bergström från Chelsea har offentliggjorts idag av Peterborough på deras officiella hemsida. Som nykomling i The Championship slutade man på 22:a plats och skickades ned till League One igen. Samtidigt har man lånat in Hulls 20-årige målvakt Harvey Cartwright, så Bergström får direkt konkurrens om förstaspaden. 

Lucas Bergström anslöt till Chelsea från finska TPS 2018. Den reslige burväktaren har gått från klarhet till klarhet i akademilagen, även om U21-laget stod för en resultatmässigt svag säsong i år. I veckorna som gått har han tagits ut till Finlands U21-landslag i EM-kvalet, men suttit fast på bänken. Man slutade tre i kvalgruppen bakom Norge och Kroatien i ett jämnt race. Kanske hade 19-årige Bergström gjort skillnad? 

Finnen är kontrakterad hos Londons stolthet till och med 2024. Vi ser fram emot att följa hans eskapader i den engelska seriepyramiden och önskar Bergström stort lycka till! 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-18 13:26:59
Author

Fler artiklar om Chelsea