Officiellt: Marc Cucurella är klar för Chelsea
Välkommen till Londons stolthet!

Officiellt: Marc Cucurella är klar för Chelsea

Det satt hårt inne, men Marc Cucurella är nu en Chelseaspelare. Spanjoren ansluter från Brighton på ett sexårskontrakt.

Den 24-årige försvararen stod för en bejublad debutsäsong i Premier League ifjol. Marc Cucurella fick direkt stort förtroende under Graham Potter och stod för 38 framträdanden i alla tävlingar. The Guardian uppger att Chelsea betalar 55 miljoner pund i övergångssumma, med upp till sju miljoner i bonusar. Totalsumman på upp till 62 miljoner pund bekräftas av Evening Standard.

Thomas Tuchel meddelade på dagens presskonferens att Cucurella ska kunna spela till vänster i en trebackslinje samtidigt som han lättar belastningen på Ben Chilwell. Värvningen presenterades på officiella hemsidan medan Tuchel fortfarande adresserade media.

”Marc är en elitförsvarare med meriter från Premier League, han förstärker oss ytterligare inför säsongen,” säger Tuchel. ”Vi fortsätter arbetet på och vid sidan av planen, vi är glada att Marc är här nu och i framtidens Chelsea.”

Sin unga ålder till trots har Marc Cucurella redan fyra seniorsäsonger bakom sig, varav tre i hemlandet Spanien. Han troddes slå igenom i Barcelona, men efter lån hos Eibar och sedan Getafe lämnade han permanent för Madrid-klubben 2020. Han är en tempostark och flexibel försvarare, som även har erfarenhet från att spela högre upp i banan.

”Jag är väldigt glad. Det är en stor möjlighet att få spela för en av världens bästa klubbar. Jag kommer jobba hårt för att vara glad här och hjälpa laget,” säger Marc Cucurella.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-05 14:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea