Officiellt: Petr Cech lämnar sina uppdrag hos Chelsea
Kungsblått blod rinner i Petr Cechs ådror.

Officiellt: Petr Cech lämnar sina uppdrag hos Chelsea

Chelsea-legendaren Petr Cech har varit anställd av klubben som rådgivare sedan 2019. I veckan kliver han av den rollen. Detta meddelades idag via officiella hemsidan.

När Petr Cech återvände till Chelsea efter att den egna spelarkarriären avslutats så var det i en något luddig roll. Målvaktslegendaren fick rollen ‘teknisk och prestations-rådgivare’ och arbetsuppgifterna framstod som oklara. Klart är dock att tjecken använt sitt stora förtroendekapital och adderat till det under sin tid på posten.  

Tillsammans med en handfull andra spelare var Petr Cech en av få aktiva som hade regelbunden kontakt med klubbens dåvarande ägare Roman Abramovitj. Enligt The Athletic jobbade han nära Marina Granovskaja när direktören anförtroddes med allt större ansvar för de sportsliga delarna i klubbens verksamhet. Det framgick med all önskvärd tydlighet att Cech var starkt inblandad i värvningen av Edouard Mendy från franska Rennes, vilka Cech själv har representerat. 

Petr Cech verkar ha haft ett brett ansvar som växt med tiden. När supportrarna proteseterade utanför Stamford Bridge i samband med Super League-debaclet var det Cech som tillsammans med säkerhetspersonal försökte styra undan folkmassorna så att dagens match kunde spelas. När sanktionerna mot Roman Abramovitj började bli kännbara även för Chelsea FC var Cech återigen styrelsens representant framför media. Något otacksamma roller då hans eget mandat inte var det största. Likväl så ställde Petr Cech upp för sin klubb, nu som då. Den 30 juni lämnar han sitt uppdrag som rådgivare. Vi tackar Petr Cech för väl utfört arbete i en ny roll och hoppas se honom på Stamford Bridge snart igen. Chanserna lär vara ganska stora, trots allt. 

“Det har varit ett enormt privilegium att sköta den här rollen hos Chelsea under de tre år som gått,” säger Cech. “Med det nya ägarskapet på plats så känner jag att detta är rätt tidpunkt att kliva åt sidan. Det gläder mig att klubben befinner sig på en bra plats, jag tror starkt på fortsatta framgångar både på och vid sidan av planen.” 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-27 11:17:57
Author

Fler artiklar om Chelsea