Officiellt: Pierre-Emerick Aubameyang klar för Chelsea
Hur många mål gör Auba i Chelsea?

Officiellt: Pierre-Emerick Aubameyang klar för Chelsea

Chelsea har en ny striker på plats. Premier Leagues skytteligavinnare säsongen 2018/19 återvänder till England, denna gång till den kungsblå delen av London.

Chelsea har offentliggjort värvningen av Pierre-Emerick Aubameyang från Barcelona. Enligt uppgifter till Evening Standard betalar Chelsea tolv miljoner pund till katalanerna, samtidigt som Marcos Alonso går åt andra hållet. Alonsos avsked är dock inte officiellt i skrivande stund. Aubameyang har kritat på för två år, med option om ett års förlängning.

Pierre-Emerick Aubemeyang har varit en av toppfotbollens mest pålitliga målskyttar i över ett decennium. Gabons stolthet växte ut till en toppspelare i Borussia Dortmund. I den gulsvarta tröjan stänkte han in 98 mål på 144 framträdanden, en hel del av dessa kom under Thomas Tuchels två år långa sejour i klubben.

Arsenal köpte 2018 loss Aubameyang för 56 miljoner pund, anfallarens fina målfacit höll i sig på de brittiska öarna. Till Chelseas förtret stod Aubameyang för två mål i FA Cup-finalen 2020, vilket blev matchavgörande. När tiden i norra London led mot sitt slut var han inte längre lika uppskattad. Trots detta hade han mäktat med 68 mål och 16 framspelningar på 128 framträdanden i Premier League. Att Arsenal var villiga att bryta kontraktet med sin dåvarande kapten kanske ser illa ut, men Aubameyang fortsatte leverera hos sin nya uppdragsgivare. På 24 framträdanden för Barcelona har det blivit 13 mål för den vindsnabbe forwarden.

Aubameyang är nu 33 år gammal och meddelade i våras sin avsikt att sluta spela för Gabons landslag. Målsnittet för landslaget är jämförbart med klubblagskarriären – 30 mål på 72 matcher. På grund av ett olägligt positivt covid-svar missade han vinterns AFCON-slutspel. Han kanske inte längre är den spelare han en gång var, men med en PL-guldsko i bagaget finns bevis på kvalitet. Spelare som skriver på för Chelsea efter att en gång ha tillhört Arsenal brukar gå bättre än när rollerna är ombytta.

”Jag är väldigt glad,” säger Aubameyang. ”Det är en ära att vara en del av det här laget och jag ser fram emot att komma igång. Jag har ouppklarade affärer i Premier League, så det är skönt och spännande att vara tillbaka.”

Välkommen till Londons stolthet önskar CSS-redaktionen!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-02 01:26:56
Author

Fler artiklar om Chelsea