Officiellt: Romelu Lukaku lånas ut till Inter
Comebacken i kungsblått blev inte det vi väntade oss.

Officiellt: Romelu Lukaku lånas ut till Inter

Belgaren fotograferades på plats i Milano tidigare idag. Nu har Chelsea bekräftat att Romelu Lukaku lånas ut till sin gamla klubb Inter under kommande säsong.

Veckans mest väntade nyhet är nu här. Romelu Lukaku lånas ut till Inter under säsongen 2022/23, detta har Chelsea bekräftat via den officiella hemsidan. Totalt under sina två Chelsea-sejourer har den belgiske forwarden gjort 15 mål på 59 framträdanden. Det återstår att se om det blir några fler framträdanden i den kungsblå tröjan, men Lukaku behöver inte bli lättare att sälja bara för att han blivit ett år äldre. Förhoppningsvis för Chelseas del stärker han sin aktie i Serie A. 
 
Enligt transfergurun Fabrizio Romano betalar Inter €8M i låneavgift till Chelsea, en summa som kan stiga om klausuler infrias. Sky Sports hävdar att avgiften ligger på £10,3M, vilket motsvarar knappt €12M. Av media att döma, däribland The Athletic, så står Inter för Lukakus lön under kommande säsong, vilket är brukligt. Detta har dock varit ett frågetecken under förhandlingarnas gång.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-29 20:41:59
Author

Fler artiklar om Chelsea