Officiellt: Timo Werner lämnar Chelsea
Timo Werner lämnar Chelsea

Officiellt: Timo Werner lämnar Chelsea

Det blev bara två säsonger i kungsblått för den tyska anfallaren. Chelsea bekräftar på sin hemsida att de nått ett avtal med Timo Werners gamla klubb RB Leipzig.

Idag står det klart att Timo Werner lämnar Chelsea på en permanent övergång och han flyttar hem igen till sin tidigare klubb RB Leipzig. Detta bekräftar Chelsea FC på sin hemsida. Övergångssumman landar på 20 miljoner euro plus klausuler.

Det blev alltså bara två år för Timo Werner i Chelsea. Den första säsongen i Chelsea 2020-2021 stod han för totalt 12 mål och 15 assist i alla turenringar som kulminerades i Champions League finalen i Porto där Chelsea gick segrande ifrån mot Manchester City. 

Timo Werner har sedan dag ett i Chelsea varit upp och ned. Hans sejour i klubben började ganska bra där han gjorde åtta mål på nio matcher tidigt på hösten samt var starkt bidragande i Chelseas starka Champions League spel. Men sen förflyttades tysken ut mer till en kant och då stoppades även målproduktionen. Tyskens spel höjdes sedan under Thomas Tuchels ankomst för att sedan dala igen. På vårsäsongen trappade tysken återigen upp och var en av Chelseas bästa spelare i dubbelmötet mot Real Madrid i semifinalen i Champions League, vilket sedan ledde oss till finalen och trofén.

Andra säsongen i Chelsea tröjan började även den starkt med en vinst i UEFA Supercupen över Villareal på straffar där Timo Werner var en av målskyttarna. Men om första säsongen var upp och ned var andra säsongen nästan ännu värre. Totalt 11 mål blev det andra säsongen och totalt i Chelsea tröjan blev det 23 mål på 89 framträdanden. 

När den tyske landslagsspelaren anlände till London för två år sedan kom han med förhoppningen att bli lagets nya målspruta. 23 mål på 89 matcher vittnar om att det inte riktigt blev fallet. Men det blev en del titlar och framförallt den största titeln av de alla, Champions League som vi aldrig kommer att glömma. 

Chelsea skriver på sin hemsida att de vill tacka Timo Werner för dessa två åren och önskar all lycka i framtiden. 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-08-09 19:00:15
Author

Fler artiklar om Chelsea