Omeruo: "Trodde aldrig min karriär skulle gå så här fort"

Chelseas unge mittback Kenneth Omeruo väntar fortfarande på att få chansen i A-laget, men i Nigerias landslag är han i princip given och förväntas starta i nästa års VM. I en intervju med BBC talar han bland annat om hur det är att träna med internationella stjärnspelare som Fernando Torres och Frank Lampard.

Omeruo har redan haft stora framgångar med landslaget trots sin unga ålder. I februari i år vann Nigeria Afrikanska mästerskapen efter seger med 1-0 i finalen mot Burkina Faso. Kenneth Omeruo var en av nyckelspelarna när Nigeria tog guldet. Han startade även mot spelare som Luis Suarez, Edinson Cavani och Roberto Soldado i Confederations Cup i somras. Fina meriter för en 20-åring, men i Chelsea har han ännu inte spelat en minut.

Detta är dock inget som gör nigerianen frustrerad. Just nu är han bara fokuserad på att jobba med spelare som han ser som hjältar.

"Att träna med spelare som Frank Lampard och Fernando Torres är verkligen bra för mig. Jag kan testa mig själv och se om jag verkligen är redo."

"Eto'o, Essien, Mikel och Ba säger alltid 'bra gjort'. Uppmuntrandet från dessa storspelare har varit väldigt bra."

"Nyligen var jag hemma hos Michael Essien - det är alltid bra att få tips av de äldre spelarna, även kring saker utanför fotboll."

Omeruo skrev på för Chelsea i januari 2012, efter att ha spelat i belgiska ligan för Standard Liege. Han blev sedan utlånad i 18 månader till ADO Den Haag i Holland. Den här säsongen har en axelskada hindrat Omeruo från spel, men nigerianen är nu tillbaka och kan förhoppningsvis fortsätta sin utveckling.

Nigeria har semifinal som mål i nästa sommars VM, något som Omeruo inte tycker låter orimligt.
"Vi vill inte vara ett lag som bara vill kvalificera sig. Vi vill gå så långt att folk blir överraskade."

"Det finns mycket självförtroende hos oss. Spelarna är unga och vi är som en familj tack vare tränarna. Vi har verkligen en gemenskap."

Omeruo spelade i den andra matchen mot Etiopien i VM-playoffen efter sin axelskada. 20-åringen hjälpte Nigeria hålla nollan i en 2-0-vinst som betydde 4-1 över två matcher. Trots att han inte hade spelat något för Chelsea valde Nigerias förbundskapten Stephen Keshi att starta med Omeruo.

"Jag trodde aldrig min karriär skulle gå så här fort. Jag trodde att när jag skulle potentiellt spela ett VM hade spelare som Essien och Ronaldo redan slutat."

Det har ryktats om ett eventuellt lån av nigerianen i januaris transferfönster. Klubbar från The Championships övre halva men även Premier League-lag har kopplats ihop med mittbacken. Omeruo är dock fokuserad på att ta en plats i Chelseas lag.

"Jag har inte pratat med José Mourinho, men jag måste bara göra mitt bästa på träningarna och hoppas på att han ser det. Vi får se vad alternativen är i januari."

Omeruo är dock nöjd med Mourinho och det arbete han gör.
"Mourinho har en stor påverkan på spelarna. Han får en att göra sitt bästa och lär oss att värdera en möjlighet när den kommer. Han är en mycket bra tränare."

Källor: bbc.co.uk, wikipedia.org

Patrik Haglundpatrik_haglund@hotmail.com2013-12-05 17:24:43
Author

Fler artiklar om Chelsea