Pedro lämnar Chelsea (?) *Uppdaterad*
Pedro - som gjorde mål i senaste (sista?) matchen.

Pedro lämnar Chelsea (?) *Uppdaterad*

Pedro som sitter på utgående kontakt är osäker på framtiden efter sommaren och är för närvarande inne på sitt femte år i kungsblått - vilket blir hans sista enligt spanjoren själv.

Under kvällen på ChelseaFC dementerade/förtydligade Pedro det han sade tidigare och hans ord blev var då: 
''Som många av er vet går mitt kontrakt ut i maj... men jag har inte talat med klubben huruvida jag skall förnya kontraktet eller fortsätta på annat håll''. 

‘Jag har under dagen sett massa meddelanden från Chelseafans som tar farväl och tackar mig för tiden jag har spenderat här... vilket jag verkligen uppskattar men jag vill poängtera för fansen att mitt nuvarande kontrakt utgår och att jag då kommer föra diskussioner med klubben'.

'‘Jag vet inte just nu om jag kommer spela här eller inte. En konversation stundar om det men jag här inte skrivit på för någon annan klubb. Jag tillhör Chelsea. Jag har ett kontrakt. Min önskan är att kunna stanna här men jag vet inte vad som händer. Jag behöver prata med klubben så ser vi vad som händer''. 
____
___________________

Pedro som gör sitt femte år efter flytten i augusti från FC Barcelona 2015 - när Mourinho coachade oss - och har hunnit spela 201 matcher för världens bästa klubb. 
Men det är en spanjor, som vunnit verkligen allt du kan vinna, som är osäker på framtiden och samtidigt menar han att den är oviktig just nu. 

Enligt ESPN kostade Pedro £21 miljoner när han kom vilket verkligen betalats tillbaka mångfaldigt och till spanska radiokanalen Cadena Ser sade mittfältaren:
''Mitt kontrakt utgår i sommar och jag med det men det är inte det viktigaste just nu. Jag har ärligt talat inte ens tänkt på det och min framtid kommer att lösa sig''. 

Willian som pressat Chelsea om en treårig förlängning - som Chelsea inte vill - är inte något Pedro är i samma fog att göra och menade att denna pandemi måste gå över före något annat: 
"Det viktigaste just nu är att alla visar solidaritet i världen. Vad som än händer i min framtid är oviktigt då vi inte ens vill när vi kan träna tillsammans igen''. 

"Vi har varit i karantän då en av våra killar (CHO) testades positivt för coronaviruset. Men han mår bra nu och vi är väldigt glada över det''. 


Spanien som lider fruktansvärt utav Covid-19 och det är något som Pedro sörjer över och tackar alla personer som sliter i skymundan:
''Jag är verkligen ledsen över alla besked som kommer från Spanien. Så jag vill återigen passa på att tacka alla inom vården, säkerhetsansvariga överlag och affärspersonal som ställer upp varje dag. Stort tack för allt jobb ni lägger ner och förhoppningsvis kan vi stoppa viruset''. 

Gissningsvis har Pedro gjort sin sista match - då säsongen kanske ej återupptas - Pedro har under sin tid i Chelsea plockat hem guld i både PL, FA-cupen och Europa League och totalt i karriären har han dessa meriter: VM-guld, EM-guld, Premier League, Europa Cup, FA Cup, La Liga x5, Copa Del Rey x3, Champions League x3, Super Cup x3., Club World Cup x2, Spanish Cup x4. 
Han är nog färdig än. 

Nu är inget helt officiellt men vi tackar Pedro Rodriguez för sin tid i Chelsea, om så är, med 42 gjorda mål där några varit direkt delikata och som även inneburit - Goal of the Month. 

Mattias Henriksson 2020-03-26 13:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea