Lagbanner

Lite om Plymouthredaktionen (uppdaterad inför 2023/24)

Vem är det som ligger bakom Argyleredaktionen? Originalet skrevs under 2007, men har uppdaterats inför återkomsten 2023!

Namn: Geoff Bache
Ålder: Född 1975
Bor: Hisingen, Göteborg
Favoritlag: Plymouth Argyle, BK Häcken och IFK Kungälv (Bandy)

Varför Argyle?
Som engelsman borde det vara uppenbart, men med tanke på att jag aldrig har bott i sydvästra England är det kanske mindre så. Jag växte upp i Shropshire på gränsen mot Wales så egentligen borde jag kanske ha valt Shrewsbury Town eller möjligen Wolves. Men med släkt på bägge sidor i sydvästra England blev det många besök och semestrar i Devon och jag blev lite förälskad i den vackra landsdelen - och i klubben med det udda namnet med den udda gröna tröjfärgen. 1986/7 var jag tolv år gammal och klubben knackade på dörren till gamla Division One och allt verkade så himla spännande. Stackars pappa, som inte gillade fotboll, var dessutom mer öppen för att ta mig till matcher när han var på semester...

Hur ofta ser du Argyle?
Det har varierat under åren, men under säsongen 2022/3 kom jag upp i fem matcher - Milton Keynes och Bristol Rovers borta under hösten, Cheltanham borta på annandagen, sedan Shrewsbury borta och Cambridge hemma under våren. Jag hoppas på minst lika många matcher nästa säsongen i Championship. Till skillnad från förra gången jag skrev här så går det nu att se alla matcher live och i efterhand på nätet - så på tv har jag inte missat en minut på två säsonger nu. På 00-talet hade jag tur om jag såg Argyle en gång per säsong på TV!

Vilka är dina hjältar i Argyle?
Jag har en förkärlek till spelare som ger sitt allt för laget och aldrig ger upp - man vet att det händer saker när en sådan spelare är igång. Som barn var det Kevin Hodges som passade bäst in i den bilden, och under 00-talet var det David "Chuck" Norris som fick många lovsånger här senast! I nuvarande truppen är det den skotske skyttekungen Ryan Hardie som passar den bilden bäst, glädjande nog har han skrivit på ett nytt kontrakt under veckan som varar fram till 2026. 
Får nämna mittbacken Dan Scarr också - vars namn låter som en skurk i en tecknad serie! Han har nickat bort varenda boll från vårt straffområde denna säsongen känns det som, och glädjande nog har han skrivit på ett nytt tvåårigt kontrakt också.

Bästa ögonblicket i Argyle för dig?
Svårt att slå säsongen 2022/3 med många fina minnen, inte bara vinster utan väldigt frejdigt anfallsfotboll! Bäst var att vara på plats för Callum Wrights segermål i 97:e minuten borta mot Shrewsbury i april. Glädjen visste inga gränser, målvakten Callum Burton hoppade rakt in bland bortafansen och alla började tro på allvar att vi skulle greja det.

Matcher på Wembley är alltid lite speciella. Jag har varit på plats för två Playoff-finaler när 40000 Argylefans plötsligt dyker upp från ingenstans. 1996 blev det en 1-0 seger mot Darlington i League Two finalen men 2016 blev det förlust mot Wimbledon, också den League Two final. I år hoppade jag över att resa till Papa Johns Trophy finalen på Wembley, det var lika bra eftersom vi förlorade med 0-4 mot Bolton! 

Sämsta?
Utan tvekan rekonstruktionen 2011 och dagarna där klubben när som helst kunde ha likviderats och slutat finnas - det som nyligen har blivit verklighet för Bury och Macclesfield Town och kan bli verklighet för Southend United snart. Det räcker att titta på bilderna av en övervuxen Gigg Lane (Bury) för att inse att det kunde ha varit min klubb. Tack och lov för James Brent - en lokal affärsman med måttligt intresse för fotboll - som ändå steppade upp när det behövdes och räddade kvar klubbens existens.

Vad tror du om Argyles framtid?
Förhoppningsvis försiktiga framsteg i den nu inslagna banan. Vi har aldrig spelat i Premier League. Om Luton, Bournemouth och Brentford kan nå dit. varför inte Argyle en vacker dag? Men vi får aldrig riskera allting igen i jakt på den drömmen - vi vet ju hur det kan sluta. Argyle har satsat stort på den datadrivna approachen som gett stora framgångar för exempelvis Brentford och det verkar ge resultat - så jag hoppas att de fortsätter så!

Alexander Strigén2009-08-21 22:00:00
Author

Fler artiklar om Plymouth