Lagbanner
2023-12-13 20:45

QPR - Plymouth
0 - 0

Argyle knep 0-0 med 10 man mot QPR
Ryan Hardie missar sitt friläge i matchinledningen

Argyle knep 0-0 med 10 man mot QPR

Det blev en poäng till sist på Loftus Road. Och med tanke på Argyles usla bortafacit, QPRs starka form och faktumet att man spelade 70+ minuter med 10 man får det nog räknas som en riktigt bra poäng!

25 minuters dominans
I Inledningen var det Argyle som hade mest boll och de bästa chanser, och det kändes som en tidsfråga innan de skulle ta ledningen. Ryan HardieRyan Hardie, som gjorde sin första start sedan oktober efter skada, hade tyvärr inte riktigt siktat in sig när han lyfte en gyllen chans över Begovic och målet i matchinledningen.

Han hade även ett par halvchanser till, och Morgan WhittakerMorgan Whittaker var lite för självisk och sköt ett tamt skott när han hade flera medspelare han kunde ha spelat in. Om man bara hade fått in en boll under den perioden...

En minuts galenskap
Efter 25 minuter skulle allting ändra sig när Argyles mittback Dan ScarrDan Scarr tappade trådarna och blev utvisad efter en satsning mot QPRs Ilias Chair. Det kändes just då som om det hade räckt med gult, men efter att ha sett reprisen ett par gånger kan man faktiskt förstå domaren. Det blev inte så våldsamt och känslan var att Chair förstärkte händelsen, men Scarr träffade honom strax under knät och hade inte kontroll på kroppen.

Det kändes också rätt onödigt - Scarr fick nog panik när Chair sprang förbi honom, men det var i sidled och en bra bit från mål. Han bestämde sig för att ta ett gult för laget men då får man väl dra lite i tröjan eller armen eller nåt...

70 minuters ställningskrig
Argyles kreativa kraft Finn AzazFinn Azaz fick offras för Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo och nu var det fullt fokus att ha 10 man bakom bollen. QPR hade bollen mest hela tiden och det blev lite handbollsaktigt, fram och tillbaka från vänster till höger. Men hemmalaget lyckades aldrig riktigt luckra upp Argyles försvar och chanserna de hade blev mest inlägg på stora Lyndon Dykes, som visserligen var uppe och nickade ett par gånger men utan att få tillräckligt med kraft för att oroa Conor HazardConor Hazard i mål.

Annars var det en del långskott från QPR men inte heller där blev det särskilt farligt någon gång.

En mycket godkänd defensiv insats förutom Scarrs agerande alltså. Lewis GibsonLewis Gibson var en gigant som vanligt och det är skönt att ha Brendan GallowayBrendan Galloway tillbaka och någorlunda i slag, han läser ju spelet så bra. Det blev inte första bortavinsten men det kändes lite så när matchen äntligen blåstes av.

När Plymouth skakade Liverpool i FA-cupen
 

Geoff Bache2023-12-14 23:30:00
Author

Fler artiklar om Plymouth