Lagbanner
Home Park, 2024-08-31 16:00

Plymouth - Stoke
0 - 1

Fem tankar efter 0-1 mot Stoke
Rooney och lagkaptenen Edwards tackar fansen efter matchen (foto Bob Wright / greensonscreen)

Fem tankar efter 0-1 mot Stoke

Gästerna lyckades plocka alla tre poäng på Home Park med matchens enda mål med åtta minuter kvar. Matchen var jämn och kunde ha slutat hur som helst, med många halvchanser för bägge lagen men få klara målchanser.

En jämn matchbild
Stoke var nog det bättre laget under första halvleken och hade de bästa chanserna, men Conor HazardConor Hazard i mål spelade en bra match igen och lyckades rädda de gångerna gästerna bröt sig igenom. Det var oftast nederländaren Million Manhoef som var det stora hotet från sin kant, dels på grund av hans egen skicklighet och dels för att det är där Argyles system säger att vänsterbacken - för dagen Bali MumbaBali Mumba - ska fylla på i mittfältet. Det är inte första gången laget har sett sårbart ut från den sidan.

Argyle hade sedan merparten av spelet under andra halvleken och tvingade Viktor Johansson i Stokemålet till några svettiga räddningar. Morgan WhittakerMorgan Whittaker sköt stenhårt vid första stolpen, inbytte Michael ObafemiMichael Obafemi hade ett hårt skott strax över huvudet på svensken och Ibrahim CissokoIbrahim Cissoko fick iväg ett studsande skott som var bra placerad men saknades tillräckligt med kraft. Johansson tippade alla tre till hörna. Argyle radar verkligen upp hörnor denna säsong men tyvärr känns de lika ofarliga som förra säsongen. 

Mot slutet tog sig Manhoef inåt plan och fick iväg ett skott som passerade mellan benen på Mumba och överllistade Hazard vid första stolpen. Det såg ut som Hazard borde kunnat rädda, han såg skottet dock säkert sent för att den kom rakt igenom Mumba. 

Mittfältet fortfarande problemet
Adam ForshawAdam Forshaw var tillgänglig igen efter utvisningen mot QPR för en vecka sedan - ligacupen räknas numera för avstängningar. Rooney valde att köra med Jordan HoughtonJordan Houghton för hans första start denna säsongen. Han gjorde dock tyvärr ingen bra match och verkar ha svårt att veta var han passade in. Han är ju en renodlad defensiv mittfältare egentligen och kom verkligen till sin rätt ifjol när Schumacher spelade 4-1-2-3. Sedan dess har det oftast varit frågetecken om han håller måttet i Championship.

Forshaw fick dock tretton minuter i slutet och gjorde ingen glad heller, blev ifrånsprungen igen och tvungen att ta ännu ett gult kort.

Förväntningarna på nya svensken Rami Al Hajj - otillgänglig för dagen eftersom han missade deadlinen i fredags - är därmed stora. Mer om honom senare. 

Stoke kändes som ett mittenlag...
...men i likhet med Argyle har de en massa nya spelare och det är möjligt att det kommer att se bättre ut när laget blir mer integrerat.

Anfallssekvenserna såg egentligen ganska lika ut för bägge lagen. Några snygga trianglar, snabb passning ut på kanten, någon dribbling, och sedan misslyckad passning vid straffområdet. 

Argyle är i skriande behov av att bli mer effektiva. Två mål från fem matcher är uppenbarligen inte bra nog för att undvika nedflyttning. Stoke behöver nog bli mer effektiva också om de ska klättra ovanpå nedre mittenregionerna där de har hamnat flera säsonger i rad nu.

Onödigt av Schumacher att gå fram till hemmafansen
Om matchen hade slutat 0-0 hade han kanske kunnat göra det. Men när man precis har förlorat sent mot förra tränarens lag är det ingen som vill applådera honom just då. 

Fira med de egna fansen istället, det räcker så. 

Två poäng från fyra matcher mot förmodade mittenlag
Nu är det redan dags för första internationella uppehållet. Om man ska summera den här första perioden så är det en del som pekar mot nedflyttningskamp. Argyle har däremot bara blivit utspelade en gång i en riktigt dålig premiär i Sheffield. Annars har det varit tre jämna matcher.

Man har däremot inte mött några toppkandidater. Många undrade om Sheffield Wednesday hade tagit stora kliv när de krossade Argyle i första matchen med 4-0. Sedan dess har de förlorat tre matcher, gjort inga mål och släppt in nio. Något oroande. Hull letar också fortfarande efter första vinsten och båda QPR och Stoke har blandat och gett och svarat för var sin plattmatch. 

Nästa period (innan efterföljande uppehållet) bjuder på matcher mot ett Sunderland med fyra raka vinster, West Brom som var i playoff ifjol, Luton och Burnley som spelade i PL ifjol och Blackburn som är obesegrade. Det ser rätt jobbigt ut.

En sak är säker, Argyle måste skärpa sig rejält om de hoppas kunna ta poäng i dessa matcher. 

 

Geoff Bache2024-09-01 12:38:00
Author

Fler artiklar om Plymouth