Lagbanner
2024-09-21 16:00

WBA - Plymouth
1 - 0

Fem tankar efter 0-1 mot West Brom
Szücs, Edwards, Rooney och Obafemi efter matchen

Fem tankar efter 0-1 mot West Brom

Det blev en hedersam förlust på The Hawthorns till sist mot ligaledarna West Brom som ser ut som de är där för att stanna. Argyle spelade positivt och skapade en del chanser men skärpan framför mål saknades tyvärr.

Tre stolpträff för Albion under första halvleken!
Det var en underhållande match och det stod tidigt klart att Rooney hade inga som helst tankar på att spela mer defensivt bara för att det var ligaledarna på bortaplan. I införrapporten hade jag hoppats på en riktig vänsterback som Brendan GallowayBrendan Galloway, men Bali MumbaBali Mumba fortsatte och var som vanligt överallt. 

Spelet såg ganska jämnt ut för det mesta och båda lagen såg farliga ut när de anföll. De bästa chanserna tillföll dock hemmalaget, som lyckades pricka stolpen hela tre gånger. De första två var i för sig stolpens utsida och Daniel GrimshawDaniel Grimshaw var rätt nära bollen - de hade kanske inte gått in om de hade varit på mål. Den tredje från John Swift däremot prickade insidan och Grimshaw var inte nära att ta den så där kan man verkligen säga att Albion hade otur. 

Argyle hade också sina chanser, inte minst när Morgan WhittakerMorgan Whittaker snodde en boll högt upp och kom fri med målvakten Alex Palmer, han halkade tyvärr precis i skottögonblicket och skottet blev rakt på målvakten.

Överlastning i vänsterbackpositionen blev avgörande
Känns som många lag kommer att fokusera sina anfall där. När Albion gjorde sitt segermål efter en timme var det dock inte på grund av Mumbas räder framåt utan snarare en överlastning två mot en där. Ibrahim CissokoIbrahim Cissoko är en mycket spännande kantspelare men det känns som om han behöver hjälpa till i försvaret mer om sådana situationer ska kunna undvikas - precis som Morgan Whittaker gör mer och mer på andra kanten. Tom Fellows lyckades spela in till Swift, vars inlägg var perfekt för att ge Josh Maja öppet mål vid bortre stolpen.

Innan dess hade Argyle varit det bättre laget under andra halvleken, med bästa chansen återigen till Whittaker efter bra spel från Darko GyabiDarko Gyabi. Whittaker satsade på kraft men skottet var återigen rakt på Palmer.

Hemmalaget hade en period efter målet där de hotade att utöka sin ledning, framförallt från ett par hörnor och långa inkast när deras stora backar fick huvudet på bollen.

Mot slutet blev det dock Argyle med taktpinnen igen, och Whittakers passning öppnade upp för en klar chans för Mustapha BunduMustapha Bundu, vars skruvade skott missade bortre stolpen med någon halvmeter, han borde verkligen ha förvaltat situationen bättre. 

Grimshaw stabil i mål - och får igång spelet snabbt
Efter Conor HazardConor Hazards långtidsskada tillhör målvaktspositionen nyförvärvet Daniel Grimshaw för tillfället. Man ser verkligen varför Rooney ville värva honom. Han är duktig med fötterna och sätter igång spelet snabbt, båda med utsparkar och kast. Man kunde nästan blunda och låtsas att det fortfarande var lokalhjälten Michael Cooper som lirade där... Cooper är tyvärr såld till Sheffield United och att vara hans ersättare kan inte vara lätt.

Spel med fötterna och distribution verkar i alla fall vara ett område där Grimshaw är en klar uppgradering på Hazard, som känns ganska plottrig i jämförelse och slår en och annan felpass i farliga lägen, även om han är superduktig på att rädda skott. 

Gyabi blir bättre och bättre
Jag utnämner dock den centrala mittfältaren och Leedslånet Darko Gyabi till matchens lirare. Han är stor, stark och driver laget framåt och det mesta gick igenom honom idag. 

Han började ärligt talat inte säsongen på bästa sättet, han missade en del av förra säsongen med en skada som flammade upp igen under försäsongen. Det känns som han borde ha missat säsonginledningen - han kändes ju inte 100% frisk i början, särskilt i katastrofmatchen mot Sheffield Wednesday. 

Men sedan uppehållet verkar han vara i form igen och han har varit riktigt bra båda i denna match och i förra veckans seger över Sunderland.

Inte här vi ska ta poäng...
Jag var imponerad av West Brom och det kändes som om vi hade tagit poäng mot rätt många motståndare med dagens prestation. Det var en match i mycket hög tempo och West Brom är riktigt samspelta och skickliga. Men vi gav dem en ganska svettig eftermiddag och på deras forum var det många efteråt som var imponerade av vårt spel - om inte av våra avslut...

Återstående matcherna innan uppehållet är inte direkt jättelätta - härnäst väntar Luton på fredag kväll på hemmaplan, följd av Burnley borta och sedan Blackburn hemma. De första två lirade i Premier League ifjol och Blackburn är det stora överraskningslaget i år och är i skrivande stund obesegrade. 

Men inget kan vara lika svårt som West Brom borta just nu. Så det finns ingen anledning att vara rädd för någon så det är bara att kötta på och börja plocka poäng!
 

Geoff Bache2024-09-21 21:36:00
Author

Fler artiklar om Plymouth