Sunderland - Plymouth
3 - 1

Fem tankar efter 1-3 i Sunderland
Första förlusten för Ian Foster i ligan

Det blev första förlusten i ligan för Ian Foster, efter en riktigt bra första halvlek följd av en riktigt usel andra halvlek. Tröttheten efter 120 minuter i regnet mot Leeds i tisdags verkade tyvärr spela in i andra halvleken.

Ledning i halvtid efter bra halvlek
I halvtid kändes allting riktigt bra och man väntade nästan på en andra raka bortavinst.

Sunderland hade inte producerat något hot överhuvudtaget. förutom ett par frisparkar som seglade långt utanför.

Argyle radade inte direkt upp chanser men verkade väldigt bekväma och gjorde ett rikigt snyggt mål på kontring och hade bud på fler. Morgan WhittakerMorgan Whittakers djupledspass friställde Ryan HardieRyan Hardie, som var onside tack vare att han började på egen planhalva. Målvakten Anthony Patterson lyckades slöa ner honom tillräckligt så en back hann ikapp, men Hardie överlistade båda och lobbade in ledningsmålet.

Allting annorlunda i andra halvleken
Sunderland kom ut för andra halvleken som ett annat lag och började sätta Argyle under press.

De fick sin belöning ganska omgående när Pierre Ekwah kunde skjuta in en något billig frispark från strax utanför straffområdet. Frågetecken kring muren som verkade bara dela sig i mitten, för många spelare rusade mot Ekwah när bollen touchades till honom.

Argyle verkade ha återtagit ledningen när Whittaker nickade in Adam ForshawAdam Forshaws frispark, men målet raderades för offside. Har inte sett någon reprisbild än men den kändes marginell som bäst.

Forshaw blev sedan skadad och fick lämna planen. Det verkade som om Adam RandellAdam Randell skulle ersätta honom, men han ville fortsätta. Nuförtiden måste man dock vänta 30 sekunder innan man får komma in igen. Under tiden passade Sunderlands stjärna Jack Clarke på att ta sig inåt där Forshaw hade varit och stänka in ett otagbart ledningsmål för hemmalaget via stolpens insida. Forshaw fick ändå ge sig några minuter senare.

Jobe Bellingham satte sedan 3-1, trots 3 spelare i sin närhet kom ingen av dem tillräckligt nära för att störa honom. Alla tre såg trötta ut, även Darko GyabiDarko Gyabi som inte ens spelade i tisdags. Argyle verkade rätt uppgivna och var aldrig i närheten av att ta sig tillbaka in i matchen igen.

Forshaw håller ihop Argyle nuförtiden
Adam Forshaw var återigen dominant som defensiv mittfältare, och det var stor skillnad före och efter hans skada.

Vi har inte råd att tappa honom nu, särskilt när Jordan HoughtonJordan Houghton också är skadad, så man får hoppas att det var inget allvarligt.

Med facit i hand tar man alltid en risk när man försöker behålla en så viktig spelare på plan efter att han lämnat planen med en skada. Båda att han gör skadan värre och att motståndarna utnyttjar tiden han är borta, som idag.

Slutet på Ian FosterIan Fosters smekmånad?
Det bestående intrycket från matchen var den totalt håglösa sista halvtimmen tyvärr.

I de flesta matcherna denna säsong har man känt att Argyle har en chans pga sin förmåga att göra mål i alla matcher, men det kändes verkligen inte så under den perioden.

Vissa fans har därför till och med börjat längta tillbaka till Steven Schumachers glansdagar, trots tre vinster och tre oavgjorda under Foster innan idag. (Schumacher själv kanske längtar tillbaka också, nu blir han själv ifrågasatt efter fyra raka förluster i Stoke...)

Jag hoppas att det var bara mest trötthet och marginalerna mot sig idag, men det går inte att komma ifrån att vi är väldigt beroende av ett fåtal individer. Whittaker hade väldigt svårt att komma in i matchen och såg för det mesta ut som om han behövde vila. Han fick ändå vara kvar på plan fram till slutet, så viktig är han.

Tre raka hemmamatcher nu - på kort tid
På Home Park är vi starka, med åtta vinster och tre förluster. Så vi kan man glädje konstatera att nu får vi spela tre matcher i rad där.

Mindre glädjande är att det är tre topplag som kommer, Coventry, Leeds igen och sedan West Brom. Och att det är bara tre dagars återhämtningstid emellan.

Vi måste våga vila våra bästa spelare, det kommer bara inte att gå annars.