Lagbanner
Home Park, 2023-11-04 16:00

Plymouth - Middlesbrough
3 - 3

Fem tankar efter 3-3 mot Middlesbrough
Kaine Kesler-Hayden och Luke Cundle brottas med Boros Sam Greenwood

Fem tankar efter 3-3 mot Middlesbrough

Efter ännu en riktigt rolig match som hade det mesta blev det delad pott på Home Park till sist. Temat bländande offensiv kombinerat med bräcklig defensiv fortsätter att leverera mer underhållning än poäng.

Finn AzazFinn Azaz - matchens gigant
Efter att ha missat försäsongen och tagit en bra stund att komma upp i matchform och anpassa sig till Championship har Finn Azaz nu spelat riktigt bra i en rad matcher. En solklar matchens lirare denna lördag.

Han är så central för Argyles snabb offensiv och har en enastående förmåga att hitta små fickor med utrymme centralt. 1-1 målet kom efter att han trots bra position centralt hittade en perfekt passning till Bali MumbaBali Mumba som var ännu bättre placerad. Mumba kunde kyligt placera in kvitteringen - första målet sedan seriepremiären för honom.

2-1 målet var sedan ännu bättre. Efter att löpningar från Mickel MillerMickel Miller och Kaine Kesler-HaydenKaine Kesler-Hayden skapade utrymme för honom tittade han upp och skruvade in ett skott från utanför straffområdet, helt otagbart för Seny Dieng i Boros mål. 

Whittaker skruvar in ännu ett mål
Från andra kanten kom sedan ett skruvat vänsterskott signerat Morgan WhittakerMorgan Whittaker - för tredje matchen i rad. Det var frispark utanför straffområdet och man kan undra om det var inlägg eller skott. Det missades i alla fall av alla, inklusive Dieng, och blev kvitteringen till 3-3.

Häpnadsväckande nog är det nu bara Ipswich och Leicester som har gjort flera mål än Argyle i årets Championship! Man ligger på en 18:e plats med tabellraden 4-4-7, men ändå +1 i målskillnad. I 5 av 8 hemmamatcher har man nu gjort minst 3 mål. Whittaker själv gick upp i skytteligaledning framför den skadade Ryan HardieRyan Hardie i och med sitt sjunde mål här.

Coburn och Jones framstående för Boro
Det såg länge ut som om Middlesbroughs Josh Coburn skulle spendera säsongen på lån hos Argyle. Boro hade blivit av med en rad offensiva förmågor under sommaren - främst Chuba Akpom - och hade tydliga planer på att värva in ersättare. Det föll dock inte på plats under sista veckan och med någon dag kvar meddelade Michael Carrick att Coburn skulle bli kvar och kämpa om sin plats.

Det verkar han ha gjort med bravur nu och han svarade för två mål idag - även om han hade en del tur med den andra (se nedan). Han är stor, stark och snabb och Lewis GibsonLewis Gibson hade händerna fulla matchen igenom mot sin lagkamrat från ifjol (hos Bristol Rovers)

På högerkanten var Isaiah Jones en spelare jag inte hade så bra koll på innan, men han var ett ständigt orosmoment med snabba löpningar in bakom. Mickel Miller ser fortfarande inte ut som en ytterback och hade svårt att hänga med honom flera gånger - och var nära att ge bort straff en gång. Gula kortet i den situationen gör dock att Miller är avstängd mot Leeds nästa vecka.

Målet som gjorde mig galen
Argyle fortsätter tyvärr att ge bort mål, och för andra matchen i rad blev boven i dramat mittbacken Dan ScarrDan Scarr. Denna gång var det riktigt illa. Från inspark sparkar han bollen rakt på en motståndare och får bollen tillbaka via en turlig studs. Sedan slår han bollen helt galet rakt på Sam Greenwood. Sedan får han panik och kastar sig mot Greenwood och fäller honom. Tre misstag i rad och en solklar straff till Boro.

Coburns straff var rätt svag och Michael CooperMichael Cooper räddade - men tyvärr studsade bollen rakt tillbaka till Coburn som inte kunde missa. 

Ett sådant mål var verkligen smolken i bägaren i en annars fin match. Vi har bara inte råd med sådant. Scarr har en hel del välvilja efter insatserna förra säsongen men han måste skärpa sig efter de två senaste insatserna. Hade det varit Macaulay GillespheyMacaulay Gillesphey (som också gav bort två mål i successiva matcher i början av oktober) hade reaktionen verkligen inte varit nådig.

Waine osynlig - annat tänk behövs
Längst fram kämpade Ben WaineBen Waine på efter bästa förmåga men hade väldigt svårt att ens röra bollen. Som jag befarade blev han för isolerad och vägde för lätt i närkamperna. Han ser ut att behöva ett lån i League One eller League Two för att anpassa sig till den brittiska fotbollen.

Han är dock allt vi har just nu i den positionen tills Hardie eller Bundu tillfrisknar. När han byttes ut testade man Whittaker som toppforward men han känns lite bortkastad där. Sedan fick 17-åriga Freddie IssakaFreddie Issaka chansen mot slutet - Schumacher påpekar att han inte är redo men han är snabb och det känns kanske som det är värt att ge honom lite mer tid nästa gång. 

Nästa vecka är det Leeds borta. Vi bara måste få lite ordning på försvaret inför den matchen om det inte ska bli pinsamt på Elland Road. 
 

TV: Arkiv: Delad pott på The Hawthorns mellan West Brom och Plymouth
 

Geoff Bache2023-11-05 11:24:00
Author

Fler artiklar om Plymouth