Lagbanner
Home Park, 2024-01-01 16:00

Plymouth - Watford

Inför 2024, transferfönstret och Plymouth-Watford
Fortsätter Finn Azaz hos Argyle?

Inför 2024, transferfönstret och Plymouth-Watford

Matcherna duggar tätt och redan på nyårsdagen är det dags igen när Watford besöker Home Park - den fjärde matchen på tio dagar. Även transferfönstret öppnar och många väntar otåligt för att se om laget kommer förstärkas eller försvagas under januari månad.

Watford i bra form men ojämna
Framförallt på bortaplan har Watford spelat riktigt bra på sistone och kommer till Home Park med tre raka bortavinster i bagaget, mot Hull, Blackburn och Preston (med hela 5-1!). Hemma har det gått trögare och från ingenstans fick de stryk hemma med 1-4 mot Bristol City på annandagen. De känns ändå lite för ojämna för att utmana om en playoff plats på allvar. 

Senast mötte de Stoke hemma och anfallaren Vakoun Bayo såg rött efter att ha delat ut en armbåge i ansiktet på en Stokespelare. Han är därmed avstängd, vilket kanske öppnar för svenskbekantingen Mileta Rajovic, som spelade i Kalmar FF fram till i somras. Han är en typisk stor stark targetspelare så jag räknar med att vi spelar en av våra stora mittbackar, dvs förmodligen Dan ScarrDan Scarr, för att bemöta detta. 

Skadekrisen håller på att lätta igen
Båda Ryan HardieRyan Hardie och Mustapha BunduMustapha Bundu gjorde inhopp senast - Hardie spelade en hel halvlek. Så förhoppningsvis kan vi räkna med fullt manskap längst fram. Nu är det bara de två långtidsskadade borta, dvs målvakten Michael CooperMichael Cooper och vänsterbacken Saxon EarleySaxon Earley.

Laget har nu spelat med vårt "gamla" spelsystem - dvs trebackslinje och wingbacks - i två raka bortamatcher. Det ska bli intressant att se om man även tänker spela så på hemmaplan. Själv hoppas jag det - vi fortsätter uppenbarligen att skapa chanser framåt och blir inte lika öppna bakåt. Steven SchumacherSteven Schumacher hade i princip övergett systemet men det verkar som Neil Dewsnip och Kevin Nancekivell fortfarande tror på det.

Gott nytt transferfönster...
De stora frågorna är förstås vem som kommer att leda laget under 2024, och vad som kommer att hända under transferfönstret.

På ledarfronten är det inget nytt mer än rykten, men situationen kommer förhoppningsvis klarna mycket under veckan. Blir det någon nyligen sparkad från tränarkarusellen, som John Eustace eller Gary Rowett? Kanske en ung coach med visioner som har hand om någon Premier League akademi, som Leighton Baines eller Ryan Mason? Eller kanske någon mindre känd person från utomlands, har varit en del spekulationer om holländaren Dick Schreuder och norrmannen Gaute Helstrup bland andra.

Kommer Finn AzazFinn Azaz att spela mot Watford eller har han gjort sitt i laget? Han är på lån från Aston Villa och har kanske varit vår främsta spelare under hösten, med några riktigt bra matcher men också en hög lägstanivå. Däremot är han förmodligen inte aktuell för toppen av Premier League och i och med att kontraktet går ut under sommaren gissar jag att Villa väldigt gärna återkallar honom nu för en försäljning. Argyle vill säkert gärna köpa honom själva och borde ligga långt framme i kön - men Villa kommer knappast tacka nej till mycket mer pengar än Argyle har råd med. Jag gissar tyvärr att en viss Schumacher i Stoke kan tänka sig något sådant.

Morgan WhittakerMorgan Whittaker har också fått mycket uppmärksamhet efter sina 12 mål från kanten. Han tillhör å andra sidan oss och sitter på ett långt kontrakt så klubben borde kunna kräva det tiodubbla mot vad de köpte honom för i somras. Jag är därmed mindre orolig där.

Man vill också gärna ha in några nya spelare och skeppa ut några stycken som inte verkar hålla måttet i Championship. Jag ser gärna att vi köper en ny mittback och för min del får vi gärna släppa spelare som inte får någon speltid, exempelvis Matt ButcherMatt Butcher och Tyreik WrightTyreik Wright. Lånet Lewis WarringtonLewis Warrington har också varit rätt misslyckat och har återvänt till Everton med en skada - jag gissar att vi inte ser honom igen heller. 

Geoff Bache2023-12-31 16:49:00
Author

Fler artiklar om Plymouth