Lagbanner
2024-01-13 16:00

Huddersfield - Plymouth

Inför Huddersfield Town - Plymouth Argyle
Ian Foster leder ett engelskt seniorlag för första gången imorgon

Inför Huddersfield Town - Plymouth Argyle

Argyle reser upp till Yorkshire för en match mot ett lag strax ovanför nedflyttningsplatserna. Hemmalaget kommer att känna sig piskade att vinna, för Argyle räcker det förmodligen med oavgjort även om det är mer än dags för säsongens första bortaseger...

Nya ansikten i bägge lagen
För Argyle är det första gången Ian FosterIan Foster tar ut ett lag inför en match. Hur vill han att laget ska spela? Han har mumlat om taktiska förändringar hela veckan i media, vi får se vad de består av.

Det blir eventuellt debut för båda de nya lånespelarna, mittbacken Ashley PhillipsAshley Phillips från Tottenham och mittfältaren Darko GyabiDarko Gyabi från Leeds. För Gyabi är det dessutom mot en av Leeds lokalrivaler. Jag tippar att båda startar eftersom mittbackspositionen har varit problematisk och laget har blivit av med två mittfältare också i Finn Azaz och Luke Cundle.

Det blir ingen mer Macaulay GillespheyMacaulay Gillesphey heller, som äntligen har skrivit på för Charlton idag. Han har inte spelat så mycket och vi får önska honom lycka till i League One, det känns som mer hans nivå.

Huddersfield har också förstärkt på ett likadant sätt i och med att de tagit in ett oprövat ung spelare från Premier League i mittfältaren Alex Matos. Sedan har de något överraskande även värvat anfallaren Bojan Radulovic från finska HJK där han har gjort en massa mål i finska ligan. Innan dess var han ju i AIK och gjorde inte särskilt bra ifrån sig där, så det är lite otippat att han nu hamnar i Championship.

Huddersfield oftast svaga - men blixtrar till ibland
Hemmalaget ligger på 21:e platsen 4 poäng bakom Argyle. De har släppt in 9 mål på de senaste två matcherna - men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det var Leicester borta följd av Manchester City borta i FA Cupen!

Det är inte ett lag som blivit kända för att spela vacker fotboll direkt, men de har en förmåga att spela riktigt uselt och ändå få med sig en poäng. Ibland från ingenstans gör de en bra prestation, till exempel slog de Blackburn med 3-0 på annandagen och vann väldigt otippat borta mot Sunderland ett tag innan.

Hemmapremiären i retur
Matchen på Home Park var säsongens första och slutade med en komfortabel 3-1 seger. Det man kommer ihåg mest är Bali MumbaBali Mumbas fantastiska solomål där han dribblade sig igenom hela Huddersfield. Det känns som väldigt länge sedan för hans del och hans säsong har inte levt upp till förväntningarna som skapades den dagen.

Men Ian Foster kanske vet hur man får igång Mumba igen? Den som lever får se... 

Geoff Bache2024-01-12 22:09:00
Author

Fler artiklar om Plymouth