Lagbanner
2023-09-30 16:00

Hull City - Plymouth

Inför Hull City - Plymouth Argyle
Målfiranden från 6-2 matchen mot Norwich förra helgen! (Foto Matt Ellacott / greensonscreen)

Inför Hull City - Plymouth Argyle

4:e placerade Hull City står för motståndet denna helg - en riktigt tuff motståndare återigen. På bortaplan har det hittills bara blivit en poäng på fyra matcher. Men efter 6-2 vinsten över Norwich förra helgen måste självförtroendet vara på topp och allt verka möjligt! Matchen visas även på Viaplay.


Ännu ett avbräck på skadefronten
Igår kom nyheten att Callum Wright har skadat knät och blir borta ett tag. Det hände tydligen under 1-4 matchen mot Bristol City - han kände av den men valde att spela vidare, ett beslut som inte verkar vara så klok nu tyvärr. 

Han har sällskap i sjukstugan sedan tidigare av målvakten Michael Cooper, vänsterbacken Saxon Earley och mittbacken Brendan Galloway. Cooper är tillbaka i full träning nu vilket är väldigt glädjande, Steven Schumacher säger dock att det kan dröja en månad innan han är redo för match. Galloway hade börjat närma sig men har fått ett återfall och ingen av dessa lär spela innan november månad åtminstone.

Hull City - ett liknande lag som gått lite längre
Jag har alltid känt lite samhörighet med Hull trots att det ligger väldigt långt från Plymouth. Bägge är hamnstäder, platser där motorvägen tar slut, ställen som ligger lite avsides helt enkelt. Det är också två relativt stora städer med fotbollsklubbar som historiskt sett har underpresterat.

Fram till 2008 var Hull Europas största stad som aldrig hade haft ett fotbollslag i landets högsta serie (om man inte räknar in Ryssland). Men det året vann de playoff finalen och har sedan dess varit uppe i Premier League och vänt hela tre gånger. 

Jag låter det vara osagt vilken stad har tagit över den titeln. Men kan Hull City så kan Plymouth Argyle också en vacker dag...

Bra värvningar och en stark inledning hos Hull
Hull har inte förlorat sedan premiären borta mot just Norwich. De har tre raka vinster på bortaplan, och är det enda laget som tagit poäng mot Leicester hittills. Hemma har de slagit Sheffield Wednesday som ligger sist, och annars kryssat mot Leeds, Bristol City och Coventry. Så det finns hopp om en poäng åtminstone...

Framåt har de värvat från Premier League - irländaren Aaron Connolly har skrivit på permanent från Brighton efter att ha varit på lån förra säsongen och delar skytteligaledning med vår egen Ryan Hardie på fem mål. Samtidigt har de lånat in talangerna Liam Delap från Manchester City och även en viss Scott Twine från Burnley.

Twine är ett namn som Argylefans sent kommer att glömma - på grund av sista matchen säsongen 2021/2. Argyle hade 80 poäng inför hemmamatchen mot MK Dons och vinst hade säkrat en playoffplats. Men Twine gjorde 4 mål själv och MK Dons vann med hela 5-0. Han var uppenbarligen för bra för League One och värvades av Burnley kort därefter. Han var dock skadad mycket under Burnleys succésäsong ifjol och är alltså nu utlånad istället för att slåss om en plats i det nyblivna PL-laget.

Hull har även, i likhet med Argyle, utvecklat en attraktiv stil och blivit kända för underhållande matcher. Matchen visas på Viaplay med start 16:00 svensk tid och jag tror att chanserna till bra underhållning för neutrala borde vara höga!
 

Geoff Bache2023-09-29 18:50:00
Author

Fler artiklar om Plymouth