Lagbanner
King Power Stadium, 2023-12-09 16:00

Leicester - Plymouth

Inför Leicester City - Plymouth Argyle
Ryan Hardie missar sin chans mot Stoke - mer skärpa behövs imorgon

Inför Leicester City - Plymouth Argyle

Svårare än så här blir det inte. Plymouth Argyle reser till serieledarna Leicester som har vunnit 15 av sina 19 matcher hittills - bästa facit i Championships historia.

En trupp som är för bra för Championship
Man undrar verkligen hur Leicester lyckades åka ur Premier League ifjol, blott 7 år efter att de vann den 2016. Det kändes konstigt då med tanke på vilka spelare som fanns i truppen. Många av de bästa drog vidare inför denna säsong - exempelvis James Maddison var lysande i Tottenham innan han skadade sig och Youri Tielemans har lyft Aston Villa till att vara bättre än någonsin. Och spelarna som är kvar har hittills fått Championship att se ut som en dans på rosor. Fortsätter de plocka poäng i nuvarande takt blir det osannolika 111 poäng som väntar i maj. 

Trots allt detta gick inte allt deras väg under november - två förluster i rad mot Leeds och Middlesbrough och ett oväntat kryss mot jumbon Sheffield Wednesday. Men senast vann de borta mot formstarka West Bromwich Albion och verkar vara på gång igen. 

Plymouth Argyle, å sin sida, har hittills tagit totalt tre poäng på sina nio bortamatcher. Mer spiketta på tipset än detta får man knappast. Om Leicester spelar efter sin förmåga kommer de att vinna utan besvär. Men Argyle har en rätt vass offensiv och om Leicester har en sämre dag finns absolut en chans att få ett resultat här.

Fullt manskap!
Man kan i alla fall glädja sig över att man äntligen kan ställa upp med ordinarie lag igen. Bara Saxon EarleySaxon Earley är fortfarande skadad. Ryan HardieRyan Hardie gjorde återkomst senast som inhoppare och såg pigg ut även om han missade en jättechans i slutet. Han är kanske redo att återta en startplats nu. Han är ofta mer effektiv mot bättre lag och hans energinivåer lär behövas om man ska ha en chans att störa Leicester.

Amnestin för fem gula kort har också passerats och de tre spelare som står på fyra gula kan därmed andas ut. Det var bara Mickel MillerMickel Miller som blev avstängd på grund av det till sist.

Bara en vinst i Leicester någonsin - men vilken vinst det var!
Det är en återkommande tema för Argyle i Championship att man möter lag borta där man nästan aldrig har vunnit i hela sin historia. Det är ju långt till Plymouth och resan var ännu jobbigare förr i tiden, så laget har traditionellt varit hemmastark och bortasvag.

I februari 2008 spelades en riktig hatmatch på dåvarande Walkers Stadium där huvudmotståndaren inte var Leicester City utan Leicesters tränare Ian Holloway. Han hade svikit Argyle någon månad tidigare och dragit till Leicester efter ett större lönepaket - bara dagar efter att han hade avfärdat alla rykten och i princip lovat Argyle evig trohet. Stora ord blev till grus över en natt och snart var han ute i media och lovade att köpa upp alla de bästa spelare från Argyle under januari. Han gjorde även sitt bästa att infria detta löfte men fick nöja sig med anfallaren Barry Hayles efter att andra klubbar bjöd över honom för andra spelare. Argyles ordförande Paul Stapleton publicerade sedan en hätsk attack mot Holloway i media några dagar innan matchen och det var upplagt för en rejäl fajt.

Så blev det också. Revanschen infann sig och Argyle vann med 1-0, första och hittills enda vinsten i Leicester någonsin. För hemmalaget gick det utför och säsongen slutade med nedflyttning till League One och sparken för Holloway - något som utlöste en våg av skadeglädje i Plymouth. Holloway skulle nå framgångar senare i karriären och leda Blackpool till Premier League - men han hävdade alltid att karriärens största misstag var sitt svek mot Plymouth Argyle hösten 2007.  
 

Geoff Bache2023-12-08 17:09:00
Author

Fler artiklar om Plymouth