Lagbanner
Riverside, 2024-02-24 16:00

Middlesbrough - Plymouth

Inför Middlesbrough - Plymouth Argyle
FInn Azaz, när han spelade i rätt färg

Inför Middlesbrough - Plymouth Argyle

Matcherna fortsätter att komma tätt och det blir en ny superlång bortaresa upp till nordost och Middlesbrough på lördag eftermiddagen. Argyle lyckades bara ta en poäng från sina 3 hemmamatcher och det börjar kännas som dags att plocka poäng igen.

Finn Azaz hos motståndarna
Azaz var förmodligen Argyles bästa spelare under hösten. Morgan WhittakerMorgan Whittaker och Ryan HardieRyan Hardie hade kanske högre höjder men hade (och har) fortfarande rätt dåliga dagar också. Azaz var en garanterad 7/10.

Alfie DevineAlfie Devine spelar i hans position nu men det är inte lätt att fylla hans skor som 19-årig lånespelare. Och nu är det dags att inte bara sakna honom utan dessutom försöka få stopp på honom.

Azaz avslutade hos Argyle med drömmål i 3-3 matchen mot Watford på nyårsdagen, för att sedan återkallas till Aston Villa och säljas till Middlesbrough under veckan för 2,5 miljoner pund. Argyle kunde helt enkelt inte konkurrera om priset och framförallt om lönen misstänker jag.

Han började lite trögt i sitt nya lag men det verkar som han har hittat formen nu, och redan svarat för ett par mål, bland annat drömmål i krysset mot Preston för ett par veckor sedan.

En riktigt populär kille som trots att han bara var på lån ändå spelade 18 månader hos oss och hann bli lite av en favorit. Ett tag hade jag planer att närvara på denna match själv, nu blir det inte så men jag hade stått upp och applåderat honom med hela hjärtat så jag hoppas övriga Green Army gör det också. Sedan får han gärna ha en dålig dag på plan...

Middlesbrough verkar bättre mot bra lag
Eller vad sägs om ett mittenlag som plockar sex poäng i två matcher mot överlägsna serieledarna Leicester och bara en från redan avsågade jumbon Rotherham? 

Det är ett lag som spelade playoff ifjol och har höga ambitioner, men ojämnheten och avsaknaden av målmaskinen Chuba Akpom har hindrat dem från att nå så höga höjder i år hittills. 

Man kan hoppas att ett ojämnt lag kanske kan ha en sämre dag och då finns det definitivt något att hämta. Middlesbrough har dock inte spelat i veckan och Argyle gick på knäna i slutet mot West Brom i tisdags, så man får i så fall hoppas de har hämtat lite energi från någonstans. 

Hundraprocentiga på Riverside Stadium!
Argyle har visserligen bara spelat en match där sedan Riverside Stadium invigdes, men den slutade med 1-0 seger i början av säsongen 2009-10 med segermål från Jamie Mackie. I alla fall under min livstid har lagen sällan varit i samma serie.

Det var en av få ljuspunkter i en säsong som slutade med nedflyttning från The Championship. Tre nya poäng imorgon skulle dock göra att man kände sig lite lugnare att inte hamna där igen 2023/4.
 

Geoff Bache2024-02-23 20:33:00
Author

Fler artiklar om Plymouth