Lagbanner
2024-03-29 16:00

Norwich - Plymouth

Inför Norwich City - Plymouth Argyle
Laget efter segern mot Middlesbrough i februari

Inför Norwich City - Plymouth Argyle

Åtta matcher kvar att rädda kontraktet. Efter två veckors paus är det dags att dra igång igen, med en av de svåraste återstående matcherna, borta mot formstarka playoffkandidaten Norwich.

Revanschsugna kanariefåglar...
Topptippade Norwich hade en riktigt svag period under hösten där det verkade helt säker att tränaren David Wagner skulle mista jobbet förr eller senare. Kulmen i detta var en solig septembereftermiddag på Home Park där Argyle körde över dem fullständigt och vann med hela 6-2! Lokalmedia i Norwich har inte varit sena att påpeka detta nu i ett försök att veva igång en revanschstämning kring matchen.

Det är dock andra tider nu. Norwich äger den sista playoffplatsen med tre poäng tillgodo på jagande lag och gör många mål just nu, åtta i senaste två matcherna och fjorton i senaste fyra hemmamatcherna. Amerikanska anfallsstjärnan Josh Sargent saknades med en skada hela hösten och även Plymouthsonen och före detta Argylespelaren Ashley Barnes har varit borta en del. Med dessa två i form och en begåvad brasse bakom i Gabriel Sara så är det kanske inte konstigt att Norwich är med och utmanar igen nu.

Lite kuriosa är att Norwich har en förlust på de senaste nio matcherna och Argyle har en vinst på de senaste nio matcherna. Och att det i båda fall är bortamatchen mot Middlesbrough som har brutit trenderna!

Gyabi ute för säsongen
Vi har tyvärr sett mittfältaren Darko GyabiDarko Gyabi för sista gången. Leedslånet skadade sig i träning och behövde opereras, och har därmed avslutat lånet och återvänt till Leeds. 

Han har sett lovande ut och spelat riktigt bra en gång i ovannämnda segern över Middlesbrough. Det verkar som om han är en bra bit ifrån att platsa i Leeds dock, särskilt om de går upp till Premier League, så det kan finnas möjlighet att låna in honom igen längre fram. 

I övrigt är miljonpundvärvningen från Norwich, Bali MumbaBali Mumba, fortfarande avstängd efter sitt tionde gula kort. En annan värvning från Norwich, Adam ForshawAdam Forshaw, är dock tillbaka i träning efter att ha missat senaste matchen med en sträckt ljumske. Även Matthew SorinolaMatthew Sorinola har återhämtat sig från sjukdom och är tillgänglig igen. 

Blir sannolikt förlust, men allt är möjligt
Om vi ska skrapa ihop tillräckligt med poäng för att stanna i Championship är det nog ingen som har räknar med poäng i den här matchen i första hand. Men det är fotboll, det är Plymouth Argyle och allt är möjligt! Med ett välorganiserat försvar och några snabba kontringar har vi möjlighet att såra Norwich, det bevisade vi ju sex gånger i september, även om manskapet har ändrats en del sedan dess i bägge lagen. 

Geoff Bache2024-03-28 16:30:00
Author

Fler artiklar om Plymouth