Lagbanner
Home Park, 2024-04-01 16:00

Plymouth - Bristol City
0 - 1

Inför Plymouth Argyle - Bristol City
Kan Ryan Hardie återupptäcka målformen?

Inför Plymouth Argyle - Bristol City

På Annandag Påsk blir det dags för vårens Westcountry Derby. Argyle ligger farligt nära nedflyttning medan Bristol har det bekvämt mitt i tabellen.

Bristol City spelar bättre mot topplagen
City är ett ojämnt och därmed oförutsägbart lag. I fredags lyckades de slå topplaget Leicester på hemmaplan, även om de hade tur att legenden Jamie Vardy missade ännu fler öppna mål än vår egen Ryan HardieRyan Hardie gjorde mot Norwich samma dag. 

Innan dess har de även producerat en imponerande 3-1 seger över topplaget Southampton för någon månad sedan. I FA Cupen slog de ut Premier League-laget West Ham i tredje omgången, och sedan tog ett annat PL-lag Nottingham Forest till omspel och straffar i fjärde omgången.

I matcherna innan Leicestersegern hade de dock fem förluster från sex matcher, inklusive mot Sheffield Wednesday och QPR som då låg på nedflyttningsplatserna. Med 14 poäng upp till playoff och 11 ner till strecket kan man nog konstatera i Bristol City kommer att spela i Championship även säsongen 2024/5. Med lite tur kanske motivationen är därmed inte på topp, men man vet aldrig. 

Dags att prestera för Argyle
I många matcher nyligen har det varit små marginaler mot Argyle - missade chanser, slumpartade baklängesmål och dåliga domslut. Men med sju matcher kvar har vi inte råd med så många fler sådana. Det är poäng som räknas i slutändan.

I senaste hemmamatch var det tyvärr inte alla som hejade fram laget när de hade det kämpigt utan valde att ge sig på huvudtränaren Ian FosterIan Foster istället. Det har vi knappast råd med imorgon. Flera spelare har varit ute i media och vädjat till fansen att inte vara negativa utan heja fram laget efter bästa förmåga.

Bali MumbaBali Mumba har nu avtjänat sin avstängning och är därmed återigen tillgänglig. Annars är det inga andra som är borta vad vi vet, förutom de som är långtidsskadade och ute för säsongen.
 

Geoff Bache2024-03-31 19:39:00
Author

Fler artiklar om Plymouth